23 Temmuz 2024

ENGELLİ ÇOCUKLARINI 900 METRE SIRTINDA TAŞIYOR

  • PDF

Nuri Gül “ Çocuklarım bana yük değil ama tek isteğim yolum yapılsın” dedi.

Ilıca Uzundere Mahallesinde yaşayan 50 yaşındaki Nuri Gül; evine yol olmadığı için iki engelli çocuğunu 900 metre sırtında taşımak zorunda kalıyor.

Çocuklarım okula giderken çile çekiyorlar diyen Nuri Gül “14 ve 15 yaşlarında iki engelli çocuğum var. Uğur ve Burcu, eğitim amaçlı rehabilitasyon merkezine gidiyorlar. Ancak yürümekte zorluk çektikleri için bu yolculuk onlar için tam anlamıyla bir eziyet oluyor. Ben çocuklarımı her gün sırtımda okul servisine taşıyorum. Butaşıma benim için eziyet değil, ancak günümüz koşullarında bu manzara hiç de hoş olmasa gerek.” dedi.

“ Tek Bir İsteğimiz Var”

Evim ile anayol arasında bulunan yol araç giremeyecek kadar bozuk diyen Nuri Gül; “ evimin yolu bozuk olduğu için okul servisi bu yola girmiyor. Yıllardır 900 metre  yolu çocuklarımı sırtımda taşıyarak yürüyorum. Çocuklarım hasta olsa bu yola ambulans dahi giremiyor. Hem ben hem çocuklarım mağdur oluyor. Tek bir isteğimiz var o da yolumuzun yapılması. Çocuklarım okula, hasatahaneye giderken rahat etsinler istiyorum. Bir baba olarak bu durum beni gerçekten çok üzüyor. Evimiz eski ve tadilat gerektirıyor. Maddi durumum yeterli olmadığı için Kaymakamlığa başvurdum ve bana 32.000 tl yardım edeceklerini söylediler. Daha sonra bu miktarı 25.000 tl ye indirdiler. Yolum bozuk olduğu için inşaat malzemesi getiremiyorum. Yol olmadığı için arabalar dönemiyorlar bile. Yolum yapılırsa evimde tadilat olabilecek” dedi.

“ Yetkililerden Bir Ses Bekliyoruz”

Uğur ve Burcu Gül kardeşlerin durumunu bir çok merciye ilettiğini fakat gerekli ilgi ve alakayı göremediklerini beyan eden Nuri Gül “ üç yıldır bu yolun yapılması için her yolu denedim. Fatsa Yeni Haber gazetesi aracılığıyla geçen yıl sesimi duyurmaya çalıştım. Dilekçe yazdım, çocuklarımın ve yolun resimlerini çektim. Hastahaneden çocuklarımın engelli olduğuna dair raporlar aldım. Daha sonrasında valiliğe, Kaymakamlığa, Büyükşehir çalışma ofisine giderek isteğimi beyan ettim. Ancak gittiğim hiçbir mercide beklediğim ilgi ve alakayı göremedim.Her kurum topu birbirine atıyor. Bu mağduriyetimiz bir türlü giderilmiyor. Yetkililerden bir ses bekliyoruz. Tekrar bana yardım yapılmazsa son çare Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık makamına kadar durumumu bildirmeye yöneleceğim.” dedi.

“Yeni Haber’in Notu”

İlıca Mahallesi sakini Nuri Gül’ün içler acısı bu durumunu geçen yıl gazetemiz manşetlerinde ilgililerin dikkatini çekmek için dile getirmiştik. Sorun, o gün bu gündür çözüme kavuşmuş değil. Geçen hafta büyük şehir belediye başkanını ziyaret eden Nuri Gül, “başkan beye durumumu anlattım. Ancak bir netice alamadım. Kendisinin yoğun olmasından dolayı belki de benim derdimi anlayamadı. Basın aracılığı ile belki sesimi duyarlar. Tek isteğim 900 metrelik yolumun yapılması. Engelli çocuklarımı tabii ki sırtımda taşımaktan gurur duyuyorum. Fakat günümüz koşullarında bu manzara hiç yakışmıyor. Büyük Şehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm yetkililerin ilgisini bekliyorum.” Dedi.

Günümüz koşullarında çocuklarını 900 metrelik yoldan sırtında servis aracına taşıyan bu vatandaşın durumu bir ibret tablosu oluşturuyor olsa gerek…

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde