23 Temmuz 2024

ENGELLİ KARDEŞLERİN FERYADI “Bizde insanız!! Gökyüzündeki güneşi, yaşayan canlıları görmek bizimde hakkımız”

  • PDF

 

İlçemiz Buharı mahallesinde oturan Şükrü (47), Öznur (43) ve Zafer (37) Tarakçıoğlu  isimli ağır bedensel özürlü üç kardeş yürüyemedikleri için yıllardır köydeki evlerinden dışarı çıkamıyorlar.

Bedensel engelli üç kardeş, şehir merkezinde oturmak istediklerini, denizin ve doğanın tadını çıkarmak istediklerini ifada ettiler.

“ Engellerimiz Kaldırılsın”

Küçücük evimizde engellere sıkışarak yaşamamıza rağmen hiçbir zaman hayata küsmedik, her zaman halimize şükrettik diyen Şükrü, Özgür ve Zafer kardeşler “ Ancak, elbette bir insan olarak gökyüzündeki güneşi, yaşayan her canlıyı görmek bizimde hakkımız. Devamlı oturmaktan artık bütün organlarımız tembelleşti, sürekli kilo alarak artık çekilmez bir hal aldık. Devlet büyüklerimize, siyasilerimize sesleniyoruz. Bizim sesimize kulak verilsin. Bizim tek isteğimiz şehirde bir ev tutup en azından haftanın bir günüde olsa sahilde gezebilmek, insanların yüzünü görebilmektir. Kalabalık  insanlar arasında dolaşabilmek, hoş sohbetler kurmanın özlemi ile yaşıyoruz” dediler.

 

Bize yıllardır hiç bıkmadan usanmadan ilgilenen annelerinin 18 gün önce vefat etmesi ile yetim kaldıklarını söyleyen Tarakçıoğlu kardeşler: “annemizin de tek arzusu köyün yalnızlığından kurtulup kalan ömrümüzü şehir merkezinde geçirmekti. Ama buna ömrü yetmedi. Şimdi bizlerde bir ev kiralayıp kalabalık insanların içinde yaşamak istiyoruz, güneşi görmek istiyoruz” dediler.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde