23 Temmuz 2024

“BU GÜN GEÇİMLE İLGİLENMEYEN YARIN SEÇİMLE NASIL İLGİLENECEK?”

  • PDF

“ESNAF KAN AĞLIYOR” “Bölge Milletvekillerimiz bu konuyla ilgilenmediler “

Bu yıl fındıkta yaşanan don olayı sonrasında üreticinin mağduriyetine karşılık, üretici sorunlarıyla kimsenin ilgilenmemesinden müzdarip olan Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi “ Fatsa esnafı kan ağlıyor fakat bölge milletvekillerimiz bu konuyla ilgilenmiyorlar. 200 rakımın üzerindeki üreticilere gelir desteği erken ve iki katı olarak ödenmelidir” dedi.

“ Bölgede Ticaret Durma Noktasına Gelmiştir”

Bu yıl bölgedeki fındık mahsülü ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi “ Ordu ve Fatsa bölgesini incelediğimiz zaman don olayının etkileriyle fındık mahsülü rakım 200 den üstü sıfır değerindedir. Son iki üç aydır esnaflarla sohbet ettiğimizde bölge esnafları kan ağlamaktadır. Ticaret, bölgemizde durma noktasına gelmiştir. Fatsa’yı da Orduyu’da hareketlendiren arka bölgelerdeki insanların sahil kısmındaki bölgemizle olan alışverişidir. Yüksek kesimlerdeki insanların mahsülünün olmaması ticareti durma noktasına getirmiştir” dedi.

“Bölge Milletvekillerimiz bu konuyla ilgilenmediler “

Bölge milletvekillerinin yaşanan don olayından sonra üreticilerin yanında durmadığını ve mağduriyetlerine çözüm arayışında bulunmadıklarını ifade eden başkan Ali Feyzi; “ üzülerekten söylüyorum ki  milletvekillerimiz bu konuyla ilgilenmemişlerdir. Bu konuyu gündeme taşımamaktadırlar. Bu bir afet olayıdır ve bu afetin önlemi alınmalıdır. Doğrudan gelir desteği ödemeleri en azından rakım  ikiyüzün üstünde olan bölgelerde öne çekilmelidir ve iki katı olarak verilmelidir. Biz bunu sürekli dillendiriyoruz, sürekli altını çiziyoruz. Biz bölge milletvekilimizle bu konuda görüşmek isterdik, kendileri geldi yanımıza söyledik ancak görüşemedik. Bir esnaf 20 yılda yetişiyor ve biz bir çok esnafı böyle sıkıntılı bir dönemde kaybedebiliriz. Bu nedenle önlemlerin alınması lazım ve kesinlikle rakım ikiyüzün üzerinde olan bölgelere doğrudan gelir desteği erken verilmelidir” dedi.

“ Verimlilik Ve Kaliteyi Artırmak İçin Mücadele Edeceğiz”

Fındık mahsülü ile ilgili yeni projelendirme çalışmalarının olduğunu kaydeden Ali Feyzi; “Fındık mahsülü ile ilgili ben personel ve yönetimini Trabzon’a gönderdim. Trabzon’da örnek bahçeler ve fındıkta verimliliği artırmak ile ilgili projeler var. Bu çalışmaları personellerimize incelettiriyorum ve bu projelerin daha geliştirilmiş modernize edilmiş durumlarını Allah izin verirse biz Fatsa’da uygulayacağız. Verimliliği ve kaliteyi arttırmak için mücadele etmemiz gerekiyor. Biz Fatsa Ticaret Borsası olarak bölgemizde fındıkta kalite ve verimliliği artırmak amacıyla ciddi anlamda bir çalışma hazırlayacağız. Bir de önümüzdeki günlerde muhtarlarımızla birlikte toplantı düzenleyeceğiz ve araziye çıkacağız. Ziraat mühendisimizi de yanımıza alarak üreticiyi bilinçlendirmek amacıyla programlar düzenleyeceğiz. Biz ekibimizi hazırlayıp diğer kurumlara da yardım amaçlı sunacağız. Bu bizim için olmazsa olmaz bir projedir. Çünkü bölgemizdeki fındık bahçeleri her geçen gün yaşlanmakta ve verimi düşmektedir. Köyde yaşayan genç nüfüs göç etmiştir geriye yaşlı nüfus kalmıştır ve bununla birlikte fındıktaki rekolte her geçen gün düşmeye başlamıştır” dedi.

 

“İnsana, Tarıma ve hayvana zarar getirecek her olaya karşıyız”

Fatsa kamuoyunda son dönemlerde sıkça tartışılan Bahçeler Köyündeki siyanürle altın çıkarma çalışmaları hakkında da görüşlerini bildiren Ali Feyzi şu açıklamalarda bulundu; “Biz hem Fatsa’daki bir sivil toplum örgütü olarak hemde bölgede yaşayan bir vatandaş olarak Bahçeler Köyünde tepki çeken siyanürle ilgili fikir söyleme hakkına sahibiz. Biz sağlımızı tehdit edecek her olaya karşıyız. Sağlımızı tehdit edecek bir durum yoksa biz sermayeye, madene karşıtlık yapmayacağız. Bizi ya da bizden sonraki nesilleri tehlikeye sokacak bir durum arz ediyorsa, biz kurum olarakta şahıs olarakta her türlü mücadeleyi veririz. Eğer bahsi geçen siyanür bizim insanımıza, sağlığımıza, hayvanımıza, tarımımıza zarar verecekse biz madene karşıyız. İnsan sağlığı söz konusuysa gerisi tefarruhattır. Sağlık söz konusu değilse de biz sermaye karşıtı değiliz, maksadımız üzüm yemek bağcıyı döğmek değil” dedi.

“ Doğrudan Gelir Desteği Ödemeleri Erkene Alınsın”

Bizim kurum olarak siyasetle ilgimiz olmaz diyen Ali Feyzi; “ Ancak bahsettiğimiz bir çok konuda siyasetçilerimiz oldukça söz ve güç sahibiler. Örneğin doğrudan gelir desteğini siyasetçilerimiz ödetebilirler. Çünkü bu hükümet kararıyla veriliyor. Altı ay sonra vereceğine altı ay önce versinler. Devletin malı sonuçta milletin malıdır.  Milletin olan malı bu seferde afet nedeniyle iki kez verin. Fındık olmayan bölgeye şimdi verilsin olan bölgeye daha sonra verilsin bir adalet sağlansın. İnsanlar mağdur olmuş zorluk çekiyorlar. Siyasetçiler Allah rızası için bu konuyla ilgilenmelidirler. Sigorta  yaptırmayan vatandaşlar bizim vatandaşlarımız. Yüzde doksansekizinin de sigortası yok. Sigortası yok diye insanlar mağdur mu edilmelidir. Borç ödemek isteyen çare arar, istemeyen de bahane arar. Şimdi bu millete yardım etmek isteyen hükümet çare arar istemeyen de bahane arar. Bu onun gibi birşeydir. Bu milletvekillleri sekiz ay sonra seçime girecek. Bu gün geçimle ilgilenmeyen yarın seçimle ilgili milletin karşısına nasıl dikilecek.” Dedi.

“Yerel İşletmeler Destekklenmeli”

Yerel işletmelerin desteklenmesinin altını çizen Ali Feyzi; “ yerel işletmeler olan başta marketler, küçük giyim esnafı, manavlar, küçük bakkallar kesinlikle desteklenmelidir. Çünkü küçük ve orta ölçekli yerel esnaflar bu ilçenin ticari kazançlarını yine bu ilçeye dönüştürmektedirler. Ulusal işletmeler bütün kazancını ilçemizden alıp götürmektedirler. Hatta ve hatta vergilerini bile ilçemize ödememekteler. Dolayısıyla yerel esnafın desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda da bütün Fatsa’lıları duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde