23 Temmuz 2024

Fırıncıların Pazar Tatili İsyanı

  • PDF

Haber : Muharrem GÖÇ

 

İlçemizde  fırıncı esnafı da Pazar günleri tatil istiyorlar. Meşebükü mahallesinde fırıncılık yapan  Adem  ve  Erkan Aba  ‘’Ailemiz ve çocuklarımızla vakit geçirebileceğimiz bir sosyal günümüzün olmasını istiyoruz.

 Halkımız ekmeğini  Cumartesi gününden alabilir. Biz de Cumartesi günü fazladan ekmek çıkarırız, böylece Pazar günü tatil yapmış oluruz.  Hem bayat ekmekler  yenir  hem de ekmek israf olmamış olur. Bir gün fırının boş kalması demek  halkın evindeki ekmeği israf etmemesi demektir. Pazar günü kimse ekmeksiz kalmaz. Fırınlar Pazar günleri ekmek satamadı diye de kimse zarar etmez” dediler.

 

Fırıncı Ustasının artık gelmediğini çünkü tatili ve diğer haklarının bulunmadığını belirten Adem –Erkan Aba  "Ayda bir gün bile izin kullanamayan çalışanlara  pazar günü kesinlikle izin olmalıdır. Hafta sonu tatili olmadığı için artık daha kimse fırıncılığa rağbet etmiyor, günümüzde artık kimse fırıncılık işi ile uğraşmak istemiyor, Ekmek eski önemini kaybetti. Ekmek pasta ve börek kadar para bırakmıyor artık, pasta ustası olmak, fırıncı ustası olmaktan daha değerli konuma geldi. Yeni nesilden fırın ustası yetişmesi isteniliyorsa mutlaka tatil ve diğer sosyal haklarının düzene sokulması gerekiyor. Hafta da bir gün  tatil olsa   fırıncılık mesleği cazip hale gelir öyle inanıyorum ki usta da yetiştirilir. Bu konuyu  fırıncı arkadaşlarımızla birlikte Odamıza ileteceğiz. Kesinlikle istişare edip çözüme kavuşacağına inanıyoruz  ” dediler.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde