23 Temmuz 2024

Fatsa’ya Yapılacak Liman Projesi’ni Bakanlık Yetkilileri Yerinde İnceledi

  • PDF

Haber : Muharrem Göç

Geçtiğimiz hafta içinde  ilçemize gelen Ulaştırma, Denizcilik  ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hamdi Yıldırım ve beraberinde Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı  Enver Yılmaz, Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürü Mehmet Çetin , Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan  ile birlikte yapılacak olan yüksek tonajlı  yük  gemilerinin yanaşabileceği  liman ile ilgili incelemelerde bulundular.

Liman projesinin teknik heyet tarafından  havadan ve denizden incelenmesinin ardından bir açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hamdi Yıldırım, Ordu'ya ciddi yatırımlar yapıldığını söyleyerek, "Fatsa Liman projemiz ile ilgili yerinde inceleme yaparak neler yapabileceğimizi yerinde görmek için geldik. Büyük gemilerin yük alıp, indirebilecekleri ve turizm amaçlı bir liman yapmayı planlıyoruz bunun çalışmalarına başladık."dedi.

Milletvekili İhsan Şener’de, “Fatsa'ya yapılacak liman projesini yerinde inceledik. Planlamasını gerçekleştiriyoruz. Liman projesi Ordu'nun hem turizmine hem de ticaretine hizmet edecek. Şuanda ilçemize      3 bin tonluk gemiler yanaşırken, 10 bin ton ve üstündeki gemilerinde yük alıp indirmesine imkan verecek büyüklükte bir liman planlıyoruz. Şu anda limanımız elverişli olmadığı için büyük tonajlı gemiler yanaşamıyor. “dedi.

Karadeniz-Akdeniz yolu, Fatsa-Kumru-Korgan Niksar, Fatsa-Aybastı-Reşadiye ve Ünye-Akkuş-Niksar yollarının bitmesiyle limanın İç Anadolu bölgesine de hizmet edeceğini ifade eden Şener, "Liman sadece Ordu'ya hizmet verecek değil, İç Anadolu’nun da Dünya'ya açılan kapısı olacak. İç Anadolu şehirleri ihracatlarını sadece bir kaç yüz kilometre uzaklıktaki Ordu limanında gerçekleştirecek. Ordu ekonomisine bu liman büyük katkı sağlayacak. Liman yatırımında desteklerini esirgemeyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a teşekkür ediyorum. “diye konuştu.

Daha önce hazırlanan Fatsa Çevre yolu projesinin şehrin içinden geçtiği için uygun olmadığını ve yeni bir projenin hazırlandığını belirten Şener, “Fatsa Çevre yolu projesinin hazırlıkları sürüyor. Güzergah ile ilgili Müsteşarımızla bir toplantı gerçekleştirdik. Fatsa Çevre yolu proje güzergahının onaylanmasının ardından ihaleye çıkılacak. Fatsa’yı kalabalık araç trafiğinden kurtaracağız.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde