23 Temmuz 2024

YEREBASMAZ: “BALIK SEZONU DURGUN GEÇİYOR” DEDİ

  • PDF

 

Haber : Muharrem Göç

Arda ve Efe  Soğuk Hava Depoları İşletme sahibi Hulusi Yerebasmaz, 1 Eylül’de başlayan balık sezonunun durgun geçtiğini açıkladı. Sezonun başlamış olmasına rağmen ümit edilen  Palamut balığının bu güne kadar avlanamadığını  söyleyen Yerebasmaz, “ Her sene olan kestane karası fırtınası var. O fırtınadan sonra balıkta biraz daha hareket olur, şimdilik ümidimiz bu.  24 Eylül’de kestane karası fırtınası oldu.  Ekim ayının başına doğru denizde balık umut ediyoruz. Görüyorsunuz tezgahlarda balık fiyatları henüz inmedi. Bizim alacağımız  derecede ekonomik olmadı. Görünen o ki bu sene palamut balığından tesisler yararlanamayacak ve görünüşe göre  15 gün içinde palamut balığı bizi de terk edecek gibi ”dedi.

Bu sene bol miktarda çinekop ve hamsi beklediklerini belirten Yerebasmaz, “Su Ürünleri Fakülteleri  bu konuda bilimsel araştırmalar yapıyorlar, balığın popülasyonunu ölçüp önceki yıllarla kıyaslıyorlar, hareketlerini inceliyorlar, göç yollarına bakıyorlar, ne kadar bilimsel raporlarda koysalar ortaya birden kaybolabiliyor. Balıkla ilgili kesin veriler ortaya koyarak konuşmak doğru değil ,çünkü ülkemizde su ürünleri konusunda çok ciddi bilimsel veriler yok” dedi.

Biz hedefimizi belirledik, kapasitemizi artırdık diyen Yerebasmaz, “Daha fazla  yatırım yaptık, ihracat izin numarası aldık. Bizde bunu 5-6 yıl uğraşarak aldık. İstiyoruz ki hamsi bol olsun, temizleyip işleyelim, paketleyip yenecek şekilde Avrupa’ya ihraç edelim. Almanya’dan, Fransa’dan  müşteriler oluşturduk. Geçen yıl ilk denemeleri yaptık. Bu sene için pazarımız var ama balığı bekliyoruz. Bizim için önemli balık, hamsi.  Çok bilinmezli bir iş yapıyoruz. Siyasete benziyor. Kaypak bir zemini var. Bizim işlerimiz umduğumuz gibi gitti. Büyüdük. İhracatı da yapabilirsek  ümit ediyorum ki her şey daha güzel olacak. ” dedi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde