23 Temmuz 2024

İhsan Şener “Çevre yolu ve büyük liman hayalimizi gerçekleştireceğiz” “Heyecanı ve hedefi olmayan teşkilatları belirleyeceğiz”

  • PDF

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener; “Bölgemizdeki yatırımları takip etmekteyiz. Cuma günü ulaştırma bürokrasisi ile bölgeye geleceğiz. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı ile çevreyolu, iç yollar, hastane inşaatı ve büyük Fatsa limanı ile ilgili tespitler yapacağız. Projelerin gerçekleşmesi için, tüm olanaklarımızı ortaya koyarak başta büyük Fatsa limanı olmak üzere çevreyolu projesini 2015 programına aldırmaya çalışacağız.” dedi.

“Çevre yolu ve büyük liman hayalimizi gerçekleştireceğiz”

İhsan Şener, gazetemiz sahibi ve başyazarı Yavuz Selim Eser ile yaptığı görüşmede; “Tabi ki bunların maliyet hesaplamaları henüz yapılmadı. Fatsa Çevre yolu 24 km gibi görünüyor şu anda. Bu ölçü, güzergahın durumuna göre eksilebilir de artabilir de. Gerçek projenin  çizilip ihaleye sunulup teknik detaylarının hesaplanması gerekir. Biz buraya ilgili kurumların yetkilileriyle gelip projelerimize öncelik ivmesi vereceğiz. Ulaştırma Bakanlığının şu anki imkanları çevre yolu ile büyük liman projelerinin yapılmasını sağlıyor. Dolayısıyla ödeneği çevre yolu ve liman genişlemesi programımıza uygun hale getirip diğer projeleri de sıraya koyacağız.” açıklamasında bulundu.

Ülkemizde en fazla ikinci ihracat Rusya’ya yapılıyor. Bu oran inanıyorum ki kısa süre sonra birinci sırayı alacak. O halde büyük Fatsa limanı daha kıymetli

 

hale gelecek. Özellikle projemiz yat limanı ve büyük yolcu gemilerimiz olan kuravizyerlerin yanaşabileceği büyüklükte olacak, turizm gelişecek; beyanında bulunan Şener; ilçe kongrelerine ilişkin çarpıcı beyanlarda bulundu.

“Aslında biz taahhütlümüzden çok daha önce hastaneyi teslim edebiliriz bizim işimizi engellemesinler”

Fatsa Devlet Hastanesi inşaatına ilişkin geçen Cumartesi günü Kamu Hastaneleri Ordu Genel Sekreteri ile hastanenin yetkililerinden süreç hakkında bilgiler aldım diyen İhsan Şener, “Yüklenici firma hastanenin C bloğunun yıkılmaması durumunda kendi işlerinin de uzayacağını söylüyor. ‘Aslında biz taahhütlümüzden çok daha önce hastaneyi teslim edebiliriz bizim işimizi engellemesinler’ diye bir serzenişleri olmuştu. Ben de arkadaşlara dedim ki burada bizim işimiz hastanenin yapımını en kısa zamanda temin etmek. Bu konuda acil vakalar yine Fatsa Devlet hastanesinde uygun bölümde tedavisi yapılsın, uzun tedavi gerektiren hastaları en yakındaki sağlık kuruluşlarına naklini yaptırarak tedavileri gerçekleşsin dedim. Bizim hem 300 yataklı hastaya hizmet verip hem de hastanenin inşaatını tamamlama gibi bir imkanımız yok.  Şimdi bir hafta içerisinde diyaliz merkezinin nakli olacak. 18 tane yoğun bakımımız var, özellikle kadın doğum bölümünü açık tutacağız. Diğer acil olmayan vakaları yakın çevredeki poliklinikler ile görüşüp birlikte çözüm üreterek oralara nakledeceğiz. 18 yoğun bakım bölümünün üçü ya da beşi işlevde olsun, kalan bölümleri yüklenici firmaya teslim edeceğiz. Böyle olmadığı taktirde firma iş bitiremez. Bizim ilk hedefimiz hastaneyi bitirip hizmete açmaktır. Örneğin; Ünye hastanesi inşaatı bitti ama hizmete açılamadı. Biz yeni ve modern hastaneyi tamamlayıp belki de Ünye’den önce hizmete açmayı planlıyoruz. Hastane projesi bataklıkta, çöplükte idi, çöplüğü ıslah edeceğiz diye proje 3-4 yıl oyalandı. Biz hastanenin mevcut yerinde kamulaştırma yaptık ve hastane buraya yapılsın dedik. Bu teklifimiz Sağlık Bakanlığınca kabul gördü. Mevcut alanın müthiş bir manzarası var. Fatsa Devlet Hastanesi mevcut yerinde bittiğinde Karadeniz’in incisi olacak. Bu kimin zamanında gerçekleşirse gerçekleşsin sonuçta bir hizmet. Herkesin elini taşın altına koyması gerekir.” dedi.

“Ben hiç bir bürokratla uğraşma yanlısı değilim”

‘Küçük hesapları olan insanlar olduğu kanaatindeyim,’ diyen Şener; “Ben hiç bir bürokratla uğraşma yanlısı değilim, çünkü ben de bürokrasiden geliyorum. Fatsa’da görevden alınan kurum yetkilileriyle ilgili ve en son tayin edilen yurt müdürüyle alakalı, görev değişimlerinde benim adım geçiyormuş. Bu tamamen yanlıştır. Bilhassa yüksek öğrenim öğrenci yurdunda farklı olaylar yaşanmış. Örneğin bir öğrenci intihar girişiminde bulunmuş. Teftiş kurulunun raporuna istinaden görev değişikliği yapılmış. Ben ilgilinin şahsını dahi tanımıyorum. Kamuda devamlılık gerekir. Mevcut kişi veya kişiler görevden alınır, başka bir kişi  göreve gelir. Bunlar devlet yönetiminde esastır. Ben milletvekiliyim, gelecek seçimde milletvekili olup olmayacağım belli değil. Olabilirim de, olmayabilirim de. Bizim makam sevdamız yoktur. Ben hizmet adamıyım. Dolayısıyla devlet kurumlarında çalışanlar da ülkemizin ayrı ayrı yörelerinde çalışacaklardır.” vurgusu yaptı.

“Çevre yolu hayal edilebilecek bir şey değildi”

Çevre yolu hayal edilebilecek bir şey değildi, bakın biz bunu gerçekleştirmek için ciddi manada mesai harcıyoruz açılamasında bulunan Şener; “Bizim hayalimizdeki liman projesi gerçekleşirse bir tarafı yat limanı olacak diğer tarafı büyük yolcu gemilerinin yanaşabileceği liman olacak. Bu projeyi sadece Türkiye içerisindeki  turizm ve ekonomi canlılığı için düşünmüyoruz. Karadeniz’in bir de karşı tarafı var. Ve bizim Rusya ile olan ticaretimiz katlanarak artmaya devam ediyor. Bu ticaret kısa sürede birinci sırayı alacak. Aynı zamanda büyük Fatsa limanından, çevre ilçeler ve iller de payını almış olacak. Önümüzdeki hafta bir takım incelemeler yapılacak ve ödenek sağlandığı an proje start alacaktır. 2015 yatırım programına aldırmak için var gücümüzle çalışacağız”  

“Heyecanı ve hedefi olmayan teşkilatları belirleyeceğiz”

Partimiz yeni bir teşkilat seçimine gidiyor. İlçe ve il kongreleri yapılacak. Bu kongrelerde hiç bir teşkilat için bu teşkilat şunun muş, şu teşkilat bunun muş diyemeyecek. AK Parti kurumsal bir yapıya sahiptir. Kim bu teşkilatlarda başarılı olacaksa o kadrolar göreve gelecek. Perşembe günü 13 tane ilden koordinatörle teşkilat başkanımız Süleyman Soylu Bey’in liderliğinde Erzurum’da bölge illeri ile  bir toplantı yaptık. Ben Trabzon koordinatörü olarak teşkilatta görev yapıyorum. İlçeler ve iller hakkında raporlar hazırlıyoruz. İllerdeki parti koordinatörlerimiz Heyecanı ve hedefi olmayan teşkilatları belirleyecek ve o teşkilatların yeniden görev almamaları yönünde rapor hazırlayacak, diyen İhsan Şener; Örneğin Korgan ilçesinde İlçe Başkanı başarılı bulunmadıysa koordinatörü milletvekili tarafından hazırlanan rapor gereği yeniden aday gösterilmeyecek. Bu vesileyle heyecanı olan teşkilatlar göreve getirilecek. Mesela; ilçe başkanı olmak isteyen beş kişi varsa bunlar aday adayı olarak değerlendirilecek. Bu beş kişi genel merkeze çağırılarak istişareler sonunda aday teke düşürülecek. Eğer tek kişide uzlaşamayanlar olursa, genel merkez kendi adayını belirleyecek ve ikinci bir listeyle aday olacaklara başarılar dileyecek. Daha doğrusu A şahsı daha başarılı görülüyorsa tek listeli seçime gidilecek. Biz kongrelerimizde kim Ahmet’e, kim Mehmet’e yakın o kriterlerle seçim yapmayacağız. Kim partimizin kurumsal kimliğine, memleket hizmetine yakın onu seçeceğiz. Mühim olan AK Partinin kurumsal kimliğidir. Kim partimizi başarıya ulaştırır, kim üniversite mezunu, kimin vizyonu geniş, kimin heyecanı ve hedefi var o kriterlere bakılacak. Ve kimseyi ötekileştirmeden bu kongreleri yapacağız.“

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde