23 Temmuz 2024

Bahçeler Köyü Adına Konser

  • PDF

Bahçeler Köyü’nde Altıntepe Madencilik şirketinin siyanürle altın çıkarılacak olmasına halkın tepkisi devam ediyor. Bir araya gelerek çeşitli eylemlerde bulunan halk, çalışmaların durdurulmamasına karşılık direniş göstermeye devam ediyor.

Bahçeler köyünde şantiye çalışmalarının hala devam ettiğini ifade eden Gülizar Şendur ; “Köy halkı özellikle kadınlar ve gençler çalışmaların durdurulması için çok büyük mücadeleler veriyor.  Geçen hafta kadınlar iki kez şantiyeye giden mazot ve diğer araç gereçler için yol kesme girişiminde bulundular ve neredeyse nöbet tuttular. Birkaç kez bende kadınların yanında olmak amacıyla yol keşke eylemine katıldım.  Bir de şöyle bir durum var yoldan geçen araçların maksimum 18 ton ve altı ağırlıkta olması gerekiyor. Fakat şantiyeye giden araçlar iş makineleri ve yük taşıyan araçlar 30–35 ton ağırlıkta oluyor. Yasal olarak ta geçmesi yasaktı. Orada bulunan evlerde büyük zarar görmüş, camları kırılmış. Yan yatmış evler var ve köy halkı destekleyiciler le ayakta tutmaya çalışıyorlar. Bu şirketin araçlarına ceza kesiyorlar ama hepsi tamamen göstermelik. Kaymakam, Vali, Jandarma gelse de iş makinaları geçiyor ama kadınlarda bu eylemlerine devam ediyorlar” dedi.

Direnişten Asla Vazgeçmeyeceğiz

Çalışmalar durdurulana kadar çeşitli eylemlere devam edeceklerini ve pes etmeyeceklerini ifade eden Şendur ; “Buna istinaden 6 Ekim’de çok büyük bir miting düzenleniyor. Demirci Köyü Doğa Platformu, Fatsa Avcılar ve Atıcılar Derneği, Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu, Fatsa Derelerin Kardeşliği Platformu ve Fatsa ve Ünye çevre köylerini içeren Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu ortak bir çalışmayla bu mitingi düzenliyor. 6 Ekim Pazartesi günü Fatsa Yeni Meydanda olacağı planlanan miting saat 12.00’ da başlayacak ve Saat 16.00’a kadar devam edecek. Mehmet Gümüş ve beraberinde getireceği sanatçılar miting alanında konser verecek. Türki’ye genelinde bir katılım olacak ve direnişten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Bu çalışmaların yanı sıra imza kampanyalarımız da devam ediyor.” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde