23 Temmuz 2024

Fatsa Eğitim-Bir-Sen’de Demokrasi Şöleni

  • PDF

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Fatsa İlçe temsilciliğine yeniden adaylığını açıklayan Tuncay DOĞAN ve yeni yönetim kurulu adayları Yılmaz ÖZCAN , Beytullah GEÇTAN, Musa UÇAR, İbrahim ŞİRİN, Serkan UÇAR, İlhan BULU gazetemizi ziyaret etti..

Tuncay DOĞAN, tecrübeli, genç, dinamik ve etkin bir kadroyla değerli üyelerimize hizmet etmeye hazırız dedi.

Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Tuncay DOĞAN, 27 Eylül 2014 Cumartesi günü sendika binamızda ilçe yönetim kurullumuzu belirlemek amacıyla bir seçim yapacaklarını yaşadıkları seçim sürecini bayram havasında demokrasi şölenine dönüştüreceklerini, sendika olgusunu daha da güçlendirerek, bütün üyelerin gür sesi olmaya devam edeceklerini belirtti.

İlçe Temsilcisi Tuncay DOĞAN Fatsa Eğitim Bir-Sen 500’ü aşkın üyesiyle Fatsa’mızın en büyük sivil toplum örgütüdür. Üyemizin çokluğu bizi gururlandırdığı gibi yapacağımız işlerde de sorumluluğumuzu artırıyor. Sendikamızın yeni Yönetim Kurulu adaylarını tanıtmak , yapacağımız çalışmalarda   basınla diyalog içinde olacağımızı göstermek amacıyla gazetenizi  ziyaret ettik. Bizler Eğitim Bir-Sen ailesi olarak  sadece öğretmenlerimizin sorunlarına çözüm üretmeye çalışan bir sendika değiliz. Eğitimle işi olan: öğrenci hizmetli, servis şoförü, kısaca eğitimle uğraşan herkes bizi yakından ilgilendiriyor.  dedi. 

Tuncay DOĞAN, çalışanlarının sosyal, ekonomik, özlük ve kültürel haklarını uluslararası standartlara taşımayı, şeffaf ve katılımcı yönetim ilkesiyle sendika olgusunu güçlendirmek istediklerini ifade ederek, "Bütün üyelerimizin sesi olabileceğimize inanarak genç dinamik ve etkin bir kadroyla hizmet etmeyi amaçlamaktayız. Biz, sendikanın, üyelerinin işveren karşısındaki iradesi olduğuna inanıyor ve sendikamızı değişim ve gelişime açık bir yönetim tarzıyla yönetmeyi hedefliyoruz." dedi.

Tuncay DOĞAN, konuşmasını şöyle sürdürdü:

İlçemizin eğitimde hak ettiği seviyeye ulaşması için sendika olarak gerekli tüm sorumluluğu alacağız ve üzerimize düşen görevleri paydaşlarıyla birlikte fedakârca yapmaktan da kaçınmayacağız.Çeşitli yerel sorunların yanında ulusal ve uluslararası insani meselelerde etkin bir tavır sergileyerek, eğitimde yaşanan sorunların çözümünde bütün tarafları çözümün parçası olduğu bilinciyle hareket ederek, problemleri yerinde gören ve anında müdahale refleksine sahip, bütün eğitim çalışanlarının hak ettiği itibarı kazandıracağımıza inanarak, çalışma hayatında kadının etkisini ve etkinliğini arttıran bir politikayla, üyelerinin her adımdan haberdar olduğu, Mehmetlerin, Akiflerin, İnanların sendikası olarak, haksızlığa uğrayan üyeleri için tüm mekanizmalarını seferber edebilecek donanıma sahip olduğumuza inanıyoruz.

Tuncay DOĞAN gazeteniz aracılığıyla tüm üyelerimize buradan seslenmek istiyorum.

Değerli Eğitim-Bir-Sen’li Kardeşim:

-Öncelikle senin derdinle dertleneceğimize,  senin sevincinle sevineceğimize;  Yönetim Kurulu üyelerimizin telefonlarının üyelerimizin sorunları için 24 saat açık tutulacağına söz veriyoruz.   

-Üyelerimizin özlük hakları konusunda ilçe yönetimi olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz.                       

-Sendika binamızın yerini en kısa sürede değiştirip üyelerimizin daha rahat kullanabileceği bir yere taşıyacağız.

-Fatsa’daki esnaflarımızla görüşülüp üyelerimizin menfaati için üyelerimize özel indirim anlaşmaları yapılacaktır.

-Üyelerimizin kendilerini geliştirebileceği sosyal ve kültürel faaliyetler artırılacaktır.

-Kurulacak özel mesaj sistemi ile üyelerimiz tüm gelişmelerden haberdar edilmesi -sağlanacak.(Sendikamızda ilçe temsilciliklerinin ilçeye has mesaj sistemi kurmaları yasaktır.)

-Okul temsilcisi toplantıları aylık olarak düzenli yapılacak, alınacak önemli kararlar üyelerimizin fikirleri doğrultusunda çoğunluğun kararı ile alınacaktır. Bu toplantılarda genel gidişat ile ilgili anketler yapılacak sonuçları üyelerimizle paylaşılacaktır.

-Sendikamızın kadın üyelerine özel programlar tertip edilecektir.

-Okul kurum müdürleriyle dönemlik istişare toplantısı yapılacak, genel gidişat birlikte değerlendirilecektir.

-Fatsa’daki diğer STK’larla işbirliği içinde ortak kültürel faaliyetler yapılacaktır.

-“Eğitim Birsen İnfak Kutusu” oluşturulacak. Toplanacak yardımlarla başta ihtiyaç sahibi üyelerimizin çocukları olmak üzere diğer öğrencilerimize burs vermeye çalışılacaktır.

-Kan Kardeşliği   projesi hayata geçirilecek;  başta üyelerimiz olmak üzere tüm öğretmen arkadaşlarımızın kan ihtiyaçları kısa sürede temin edilecektir.

 

Tuncay Doğan: Yapacağımız çalışmalarda gazetenizin bizlerden desteğini esirgemeyeceğini ümit ediyor, sıcak samimi ev sahipliğinizden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde