23 Temmuz 2024

“ Daha Çok Öğrenci Okutmak İçin Desteklerinize İhtiyacımız Var”

  • PDF

Fatsa Yardım Sevenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nimet Koç; “ Bağışın azı çoğu olmaz. Her türlü bağışınız bizim için makbuldür ve daha fazla öğrenciye burs vermek için yardımlarınıza ihtiyacımız var dedi”

“ Eğitimini tamamlamayan tek bir öğrenci kalmasın”

Yardım Sevenler Derneği 27 yıldır Fatsa’da faaliyet gösteren bir dernek ve 15 yıldır da benim yönetim kurulu başkanlığımda çalışmalarını sürdürüyor diyen Nimet Koç; “ Bu işe gönlümüzü verdik ve yürekten inandık. İstedik ki eğitimini tamamlamayan hiç bir öğrenci kalmasın. En çok  üzerinde durduğumuz kız öğrencilerin okuması, çünkü inanıyoruz ki bir erkek öğrenciyi okutursanız bir kişiyi eğitirsiniz. Ama bir kız öğrenciyi okutursanız gelecek kuşakları da eğitirsiniz. Onlar yarının anneleri olacaklar ve eğitimli çocuklar yetiştirecekler. Kızların hiç kimseye bağlı olmadan

 

 

kendi ekonomik şartlarını ellerine alsınlar, güvenlerini kazansınlar hem devlete hem de ailelerine faydalı bireyler haline gelsinler. Var olan akıllarını doğru yönde geliştirmeleri en büyük gayemiz” dedi.

“ Derneğimize daha çok insan gelsin”

Yardım Sevenler Derneği’ne daha çok insan gelsin, bize destek olsun diyen Koç; “Yıllardır basının ve kamuoyunun bildiği gibi burs verdiğimiz öğrenci sayısı artardı ve bu bizi çok mutlu ederdi. Özellikle dernekler kanununda çıkan yasaların dernek çalışmalarını kısıtladığı zamandan beri çalışmalarımız daha da küçülmeye başladı. Dernek faaliyetlerine bu kanun sebebi ile yılda bir kez izin veriliyor. Ama şartlarımız artık çok ağırlaştı. Dolayısıyla faaliyetlerimiz azaldı. Eskiden bu tür faaliyetleri yapan çok az dernek arasındaydık ama artık çoğaldı dernekler. Ve pastanın dilimini bölüşüyoruz. Dernekler tabiki çoğalsın ama burs versinler. Biz yönetim kurulumuzla birlikte kendi çabalarımızla bir çok gelir kaynağı yaratmaya çalışıyoruz. Bur da bildiğiniz kadarıyla küçük bir ev mutfağı tarzında restoranımız var. Dışarıdan da uygun şartlarda yemek veriyoruz ve toplanan gelirler öğrenci bursları için kullanılıyor. Gönlümüz istiyor ki burada daha fazla insan yemek yesin ve biz de daha fazla öğrenci okutalım. Yine istiyoruz ki derneğe üye olan insan sayısı artsın. Neler yaptığımızı kamuoyunda açıklıyoruz ve insanlar çok güzel bilinçlendi aslında. Hemen hemen bilmeyen yok gibi. Bir anımdan bahsetmek istiyorum. Bizim sosyal paylaşım sitesindeki sayfamıza bir mesaj geldi. Erzurum’dan bir öğrenci üniversiteyi kazanmış, bizden yardım talep ediyor. Bildiğiniz üzere biz kendi bölgemizin öğrencilerine burs veriyoruz. Yine de sormak istedim. Bize nasıl ulaştınız dedim? Google’dan yardım derneği diye girdiğimde birinci sırada sizin derneğiniz çıktı cevabını verdi. Bu çok enteresan bir cevap oldu. Biz çok fazla faaliyet gösteriyoruz ve basında sağolsun her zaman yanımızda oluyor. Biz doğru anlattık kendimizi ve doğru faaliyetler yaptık. 15 yılda yüzlerce öğrenci mezun ettik. Biz bir önderiz, bunların hepsini halkın desteği ile yaptık” dedi.

“ Çorbada Hepimizin Tuzu Olsun “

Nimet Koç ; “Bu konu ile ilgili sizlerin kanalıyla şunu duyurmak isteriz; lütfen üyelerimiz artsın. Yılda 30 lira aidatla derneğimize üye olsunlar. Şu anda 200 kadar üyemiz var ve içerisinde ulaşamadıklarımızda oluyor. Bu rakam direk olarak öğrencilerimize gidiyor. Az bir ücret gibi görünüyor fakat bu paralar havuzda birikiyor ve bir çok öğrencinin eğitimlerinde büyük bir katkı oluşturuyor. İkincisi bağış yapılmasını bekliyoruz. Bağısın büyüğü küçüğü, azı çoğu olmaz. En ufak rakamlar bile bizim için makbuldür. Bu paralarda havuzda birikiyor. Hiç unutmuyorum faaliyetler ile ilgili bir okula gittiğimizde, bir öğretmen bizi çok duygulandırmıştı. Lütfen bana her ay gelin on lira alın demişti. Tabi on yıl önceydi bu. Paranın küçüğü de bizim için çok değerli, onu gönülden vermiş olması bizim için en önemlisidir. Açık söylüyorum büyük bağışçılarımız var, onlar olmasa bu dernek yaşayamaz. Onları kendimize o kadar iyi anlatmışız ki, gurbetteki Fatsalı dostlarımız senenin belli dönemlerinde çok büyük bağışlar yapıyorlar. Sizler aracılığıyla okuttuğumuz öğrenciler için desteğe ihtiyacımız var diyorum. Çorbada tuzum olsun diyen herkesi derneğimize bekliyoruz. Yönetim kurulu gibi çalışacak maddi, manevi yanımızda olacak kişilere ihtiyacımız var. Dışarıdan bakıldığı zaman bayan ağırlıklı bir dernek gibi görünüyor. Ama öyle değil, bizim şu anda yönetim kurulunda dört tane erkek yönetim kurulu üyemiz var. Erkek üyelerimizin artmasını gönlümüz daha çok istiyor. Emekli olup da çalışmak isteyen arkadaşlarımız buraya gelsinler. Burası rehabilitasyon merkezi gibi, insanlara mutluluk veriyor. İnsanlara yardım ettiğimiz için mutlu oluyoruz. İnsanlar gelsin buradaki çalışmalarımızı görsünler buradan hiç çıkmak isteyeceklerdir. Burada emek veriyoruz mesai harcıyoruz. Gelir getirici konular düşünüp uygulamaya geçiyoruz” dedi.  

“ Halit Dervişoğlu emeğini paylaşarak bizi çok mutlu etti”

Yakın zamanda güzel bir projemiz olacak ve ben şimdiden sizinle paylaşmak istiyorum diyen Nimet Koç; “Halit Dervişoğlu isimli Fatsalı bir hemşehrimize faaliyetlerimizi ve okuttuğumuz öğrencilerimizi anlatmıştım. Gönlümüz istiyor ki her yıl bir öğrenci fazla okutarak büyümek istiyoruz dedim. O gün bana, yaptığımız bu çalışmalara bir gün katkı sağlayacağını söylemişti. Ve Halit şunu yaptı. Bir dönem Fatsa’da yaşayan ve kendi gözlemlediği kişileri, şiirsel tarzda anlatımızla bir Fatsa destanı oluşturdu. Bu olayı sponsorlarımızın desteğiyle demo haline getirdik. Çoğaltılması konusunda desteğe ihtiyacımız var ve çoğaltıldığı zaman gelirleri öğrenciler yararına kullanılacak. Ben bu eseri duygulanarak izledim. Halit Bey’de çok fazla geliri olan bir insan değil. Hatta kendi kızı da üniversitede okuyor. Ama o büyük bir gönüllülük yaptı ve eserini bizim yararımıza bağışladı. Çoğaltılması aşamasında sponsor olmak isteyen vatandaşlar olursa, gelirleriyle bir çok öğrenci burs sahibi olacak. Maliyeti de 10.000 lira civarında. Zaten sponsor olan kişiye arka kapağında bir teşekkür yazısı da yayınlanacak ve çok güzel bir olaya hep birlikte imza atmış olacağız” dedi.

Fatsa Yardım Sevenler Derneği Yönetim Kurulu Nimet Koç tüm bağışçılara, maddi manevi derneğe katkı sağlayan bütün vatandaşlara teşekkürlerini sunarak açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde