23 Temmuz 2024

MÜFTÜ HÜSEYİN CAN: “Vatandaş bizden binamızda hizmet bekliyor”dedi

  • PDF

Haber : Muharrem Göç

 

Dolunay Mahallesinde mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı’na  ait olan ve halen Dolunay Koleji olarak faaliyet gösteren özel bir eğitim kuruluşuna 1999 yılında kiraya verilen 4 katlı binanın  kira süresinin bitmesi nedeniyle kiracı tarafından  boşaltılmaması ile başlatılan yasal süre ile ilgili  müftü Can makamında basın mensuplarına  açıklamalarda  bulundu.

 

Kiracı kurumun sürekli olarak kendilerini oyaladığını söyleyen Müftü Can, "Dolunay Mahallesinde özel bir kurumun eğitim verdiği 4 katlı bina bize ait. Bu bina 1999 yılında orada eğitimlerini veren kuruma kiralanmış. Bu kişiler daha sonra çıkartılmak istenilmiş. Çıkmayınca mahkemelik olunmuş. Mahkemede tahliye kararı almış. Belirli siyasi kişilerin araya girmesiyle bu kişilere bina tekrardan sözleşme yapılarak verilmiş. Bu sözleşmede 2013 yılında çıkılacağı taahhüt edilmiş, fakat bu tarihte de çıkmayarak  sürekli olarak bizleri çıkacağız diyerek  oyalamaktadırlar" dedi.

Haziran ayının birinde binanın boşaltılması gerektiğini ama yarısının boşaltıldığını daha sonra boşaltılan eşyaların tekrardan binaya alındığını söyleyen Can, "Bizlerden son olarak bu senenin Haziran ayına kadar müsaade istediler. Bizlerde eğitim alan çocukların mağdur olmasını istemediğimiz için kabul ettik. Bizlerle kendileriyle bir taahhütname imzaladık. Bu kişiler Haziran ayının ortalarında  binanın yarısını boşalttılar. Bizlerde boşaltılan alanı Kuran kursuna çevirdik ve öğrencilere burada eğitim verdik. Yalnız bu kişiler binayı boşaltmadılar ve bizlere bir yazı gönderdiler. Yazıda yazın bizlerin misafir olarak binada ağırlandığı yazıyordu. Bu kişiler binamızda bizi  nasıl  misafir olarak alır. Sözleşme süreleri bitmiş kiracımız bize böyle bir yazı yazıyor" dedi.

"Bu kişiler bizlere ait yatak, sıra ve tahtaları kaldırarak kapı kilitlerini de değiştirdiler" diyen Can, "Bizim orada gerçekleştireceğimiz projeler vardı ama şuanda engel oluyorlar. Biz boşaltılan katları boya yaptık ve perdeler taktık. Bu kişilerin binayı tamamen boşaltması gerekirken boşalttıkları yerleri tekrar dolduruyorlar. Bu kişileri biz mahkemeye verdik. Bu kişilerin taahhütnamesi bitmiş ve bir kiracı yeni yasaya göre bir yerde 10 yıl kaldıysa binayı boşaltmak zorunda. Bu kişilerin bu şekilde davranması açıkçası bizleri üzdü. Eşyalarımıza verilen zararlardan dolayı ayrıca savcılığa şikayetçi olduk. Vatandaş binanın bu kişiler tarafından kullanmasından dolayı rahatsız. Vatandaş binayı bizim kendimizin kullanmasını istiyor. Şu anda mahkeme ve savcılığın vereceği kararı bekliyoruz" dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde