23 Temmuz 2024

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi; “Kurultayda Birlik ve Beraberlik Kazandı”

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi kurultayla ilgili gazetemize özel değerlendirmelerde bulundu.

Kurultay ile ilgili sorularımıza içtenlikle cevap veren Çelebi; “ Kurultay tam anlamıyla bir demokrasi şöleni yaşattı dedi”

Çelebi açıklamalarına şu şekilde devam etti; “ Kurultaya üst üste yaşanan iki seçimin sonunda parti yönetimi başarısız bularak genel başkanda içinde olmak üzere değişim rüzgarları estirmek isteyen partimizin değerli temsilcilerinin isteği üzerine ve Sayın genel başkanımızın ben gerekirse bu bedeli ödemeye hazırım ifadeleri üzerine bir kurultay çağrısı yapılmıştı. Parti içi demokrasi anlayışı gereği genel başkanımız bu çağrıya uyarak partinin 2015 seçimlerine gideceği bir dönem için partinin yeni birlik çağrısını değiştirmek için 18. Olağan üstü kurultay bu gerekçede yapıldı ve tamamlandı. Türkiye bir demokrasi şöleni yaşadı. Birçok endişe ve kaygılarımız vardı. Ancak ben şahsım adına bu endişelerimi yersiz olduğunu gördüm ve kurultayın büyük bir sevgi, bağlılık, dayanışma anlayışıyla gerçekleşmiş olmasından büyük onur ve mutluluk duydum” dedi.

Kurultayın gelişme ve sonuç bölümünden mutluluk duydum diyen Doğan Çelebi; “ Kurultaydan şu sonuç çıktı, sayın genel başkanım size sonsuz güveniyoruz ama bu güvenimizi kullanırken bazı şeylerden haberimiz olsun, partinin tabanında ya da yetkili kurullarında bunları tartışalım ve bunları yetkili kurullarda tartışarak sonuçlandıralım denildi. Genel başkanımız da bu mesajı aldığını açıkça ifade etti. Bunun dışında ikinci adayımızda genel başkanımız ve eşleriyle yan yana oturması kurultayın hoşgörü ve olgunluk içerisinde geçtiğinin bir göstergesi oldu. Her iki adayın destekçilerinin demokrasi ve parti bağlılığı çerçevesinde kalarak hiçbir taşkınlık yapmadan ve kamuoyuna en ufak bir yanlış algılama vermeden kurultayı tamamlamış olması partimize yakışır bir duruş sergilemesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir” dedi.

Genel başkanımızın daha yüksek oyla seçilmesini bekliyordum diyen Çelebi; “Gördüm ki kurultay delegeleri biraz sokaktan etkilendi biraz da mesaj vermeyi amaçladı. Ben bu parti meclisine yansır diye düşünmüştüm. Geçmiş dönemlerinde tecrübesiyle parti önümüzdeki aylarda bir olağanüstü kurultaya gebe olabilir mi diye düşünüyordum. Ama delegelerimiz büyük sorumluluk içerisinde oy kullandılar. Ben Türkiye’de başka bir siyasi parti içinde bu kadar objektif bu kadar olgun bir davranış sergilenmesini beklemiyordum” dedi.

Parti meclisi seçimlerinde en fazla oy alarak seçilen emekli müftü İlhan Özkes’den de bahseden Çelebi “Gerçekten yetkinlik açısından, bu güne kadar yaptıkları açısından değerlendirirseniz bir de kurultay delegelerinin birinci yaptığı, ihsan Özkes bildiğiniz gibi emekli bir müftüdür. Cumhuriyet Halk Partisine dinsiz etiketi yapıştırmaya çalışanalar, böyle bir sonuçla ne kadar başarısız olduğunu görmüşlerdir. Herkes bunu bilmelidir ki gerçek anlamda dindar olan insanlara Cumhuriyet Halk Partisinin saygınlığı çok yüksektir. İnsanlar artık bu yalan ithamlardan kendilerini sıyırmalıdırlar” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde