23 Temmuz 2024

Emniyet Müdürü Öztürk’e Ziyaret

  • PDF

Haber : Muharrem Göç                                                                                       

Yaklaşık bir ay önce  Gölköy Emniyet Müdürü iken  ilçemiz Emniyet Müdürlüğüne atanan İbrahim Etem Öztürk’ün göreve başlaması nedeniyle Yenihaber gazetesi  adına Yavuz Selim Eser ve Muharrem Göç tarafından hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu.

Ziyaret sırasında gazetemize  açıklamalarda bulunan Müdür Öztürk, “Vatandaş odaklı bir görev anlayışı içinde olacağız. Elimizden geldiği kadar kanunlar çerçevesinde vatandaşlarımıza yardımcı olmaya, yol göstermeye çalışacağız. Burada göreve başlayalı 1 ay oldu. Ortalama 200 vaka olmuş, bu bizim  için yüksek bir rakamdır”dedi.

Son zamanlarda ilçemizde  kullanımı gittikçe artan ve sonucu ölüme kadar varan bonzai adlı sentetik uyuşturucunun Fatsa’da  gençler tarafından da  kullanıldığının tespit edildiğini söyleyen  müdür Öztürk, “yurtdışından paketler halinde Türkiye’ye girmiş olan bu  uyuşturucunun içenler tarafından tercih  edilmesi de fiyatının çok ucuz olmasından kaynaklanmaktadır.  Son dönemlerde bonzai nedeniyle hastaneye kaldırılan vatandaşlarla görüşüldüğünde bu sorunla ilgili net bir cevap alınamadığı, çözüm sağlamak için önce sorunun kaynağını bilmemiz ve tedbir almamız gerekiyor. Yasal bir durum olmadığı için karşı taraf kendi tedbirini alıyor” dedi.

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve topluma faydalı bireyler kazandırmak için en büyük görevin ailelere düştüğüne vurgu yapan Öztürk “ özellikle ailelere çocuklarını farklı kulvarlara yönlendirmelerini öneriyorum. Bunların başında spor gelebilir. Çünkü gençlerde bir enerji var ve bu enerjinin zararlı yönlere kaymaması için faydalı şeylerle bu zamanları doldurmalıdırlar. Örneğin sahilde bir basketbol sahası var. Burada gençler arasında turnuvalar düzenlenerek gençleri güzel şeylere yönlendirebiliriz. Bu sahanın tadilatını da yeni yaptık, potalarını değiştirerek yeniledik. Aileler kontrolü çok iyi yapmalıdır. Aile bu işi başarırsa diğer hiç bir şeye gerek kalmıyor. Okulların açılması ile beraber ekstra tedbirler alarak bu sorunu ortadan kaldırmaya çalışacağız” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde