23 Temmuz 2024

VATANDAŞLARDAN SEÇİM YORUMLARI

  • PDF

 

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Türkiye siyasetinde meydana gelen değişiklikler ile ilgili vatandaşların görüşlerini aldık. Mevcut seçimlerden oldukça memnun olan vatandaşların yanı sıra, değişikliklerden müzdarip olan vatandaşlarda farklı görüşlerini dile getirdiler. Ortak olarak tüm Fatsalı vatandaşlar Türkiye için hayırlısı olmasını dilediler.

Rıza Bahtiyaroğlu

Son dönemlerde yapılan seçimleri çok fazla tasvip etmiyorum. Ulusal kurtuluş savaşını veren insanları yok sayıp eleştirebilmesi için onlar kadar cephede savaşması gerekir. Ben Ak Parti milletvekillerinin hür iradeleri ile hareket ettiklerini düşünmüyorum. Politikacılar bana göre ülkedeki işsizliğe, açlığa çözüm bulmak için seçilir. Aslında o seçilmiş, şu seçilmiş isimlerin hiç bir önemi yoktur. Başbakan olarak Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan Türkiye geleceği iiçin yanlış isimlerdir. Daha önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu iki isimden daha da yanlış. Biz bu seçimleri vatandaş olarak sadece seyrediyoruz.

Nagihan Takıcı

Seçimler yine beklediğimiz şekilde sonuçlandı. Çünkü bu seçimlerde orantısız güç kullanıldı. Çatı adayı yanlış bir seçim olduğu için Ak Parti bu seçimlerde tekrardan avantajlı olan taraf oldu. Ekmeleddin İhsanoğlu çok donanımlı olmasına rağmen kendisini çok fazla ifade edemedi. Aslan neden ormanın kralıdır, kükrediği için. Aslında ormanda aslandan daha güçlü hayvanlar vardır ancak ondan daha iyi kükreyen yoktur. Bu nedenle aslan daima kazanır. Selehattin Demirtaş ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerine farklı bir hava kattı. Kendisini çok güzel ifade etti ve toplumdan taktir kazandı.

Yeni başbakan olarak Ahmet Davutoğlu seçildi fakat bunun bizim için pekte önemi yok. Çünkü Türkiye kesinlikle tek başkanlı sisteme geçecektir. Ahmet Davutoğlu geçici süreliğine göz doldurmak amacı ile o koltuğa getirilmiş bir insandır. Biblo gibi düşünün. Ülkemize hayırlar getirsin demekten başka birşey gelmez elimizden.

İbrahim Uysal

Cumhurbaşkanlığı seçimleri daha bitmeden herkes seçimin sonucunu biliyordu zaten. Recep Tayyip Erdoğan kimi uygun gördüyse yine Başbakan o seçildi. İşin aslı şudur. Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Ahmet Davutoğlu sadece bir isimdir. Ahmet Davutoğlu yerine başka bir şahıs başbakan olarak seçilseydi hiç bir şey değişmezdi. Tek alternatif bu, inşallah Türkiye’yi hayırlı günler bekler.

Mahmut Yurttaş

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık sonuçlarını güzel buluyoruz. Çünkü Türkiye’de artık bir değişim olması gerekiyor. Mevcut sistem iflas etmiş durumda. Ben yurt dışında yaşıyorum ve yurt dışında Türkiye siyasi oluşumlar açısından takdir toplayan bir ülke. Bu ülkede Nejdet Sezer, Demirel oluyorsa Tayip Erdoğan neden olmasın? Başbakan olarak Ahmet Davutoğlu çok doğru bir seçim. Yurt dışında tanınıyor, üç tane yabancı dil biliyor. Gariban bir aileden yani tabandan geliyor. Bu nedenle çoğu insanın örnek alabileceği bir isim. Bizi güzel temsil edebilecek bir insan, hem halkın halinden anlayan hem de yurt dışına karşı güzel duruşlar sergileyebilecek bir karaktere sahip. Türkiye’de herkes devrim istiyoruz diyor. İşte size devrim. Başkanlık sistemi düşünülüyor olabilir. Bundan neden bu kadar korkuluyor ki? Değişimlere açık bir ülke olmalıyız.

Murat Yalçıner

Seçimler olağan bir sonuçtu zaten. Her şey rutin gidiyor, bir değişiklik yok. Ahmet Davutoğlu ne kadar doğru bir seçim bilmiyorum ama Ak Parti onca isim içerisinden buna karar verdiyse demek ki AK Parti için doğru isimdir. Zaten kendisini çok fazla tanımıyoruz. İç işleri bakanı olarak tanıyoruz sadece. Türkiye için, hepimiz için hayırlısı ne ise o olsun istiyoruz. Türkiye’yi nasıl günler beklediğini hep birlikte yaşayarak göreceğiz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde