23 Temmuz 2024

AK Partili Hamarat’tan Muhalefete Sert Tepki

  • PDF

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Ordu’da yatırımların yavaşladığı şeklindeki görüşlerin doğru olmadığını belirterek, “Hiçbir yatırımı ötelemedik. İnşaatlar sürdükçe yeni teknik ayrıntılar ortaya çıkıyor. Her yatırım biteceği en iyi zamanda bitecek” dedi. 
Basın mensupları ile bir araya geldiği kahvaltıda açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, yatırımların yavaşladığı şeklindeki görüşlere katılmadığını söyledi. Hamarat, şöyle konuştu: “Yatırım ve hizmetler yavaşlamadı. Ordulular şundan emin olsunlar. Hiçbir iş aksamayacak. Planladığımız, temelini attığımız işlere devam edeceğiz. Ödenek sıkıntısı söz konusu değil. Bir takım işler öngördüğümüzden farklı çıkabiliyor. İnşaatlar sürerken teknik ayrıntılar çıkabiliyor. Mesela havaalanı pistinin uzunluğu 4 km, yürümeyle bir saat sürüyor. 18 metre denize dolgu var ama suyun üzerinde görünen kısım 8 metre. Bu kaç katlı apartman yapıyor hesaplayın. Dünyanın en sayılı projelerinden birisi. Dolayısıyla teknik ayrıntılar çıkınca kamuoyu yavaşladı zannediyor.”

“Muhalefet Proje Üretemeyince Bizim Projeleri Takip Ediyor”
Hamarat, muhalefet ‘Havaalanı niye geç kaldı’ şeklindeki açıklamalarını tebessümle karşıladığını da dile getirerek, “Bu söylemlerin bize zararı yok. Çünkü muhalefet proje üretemeyince bizim projelerimizi takip ediyor” ifadelerini kullandı.
Hamarat, şöyle devam etti: “Havaalanı, Dereyolu, çevre yolu bittiğinde Ordu’nun eski Ordu olmadığını yeni bir Ordu olacağını göreceğiz. Büyükşehir olduk, birkaç sene sonra yeni Ordu olacağız. Ordulu olmayan, dışarıdaki bir insan bunu daha iyi görüyor. Ulaşım açısından bambaşka bir Ordu olacağız. Daha bu yatırımların ardından denizle ilgili, demiryolu ile ilgili yeni hedeflerimiz, projelerimiz var. Ne hayal ediyorsak o hayaller gerçekleşecek. Ama takdir edersiniz ki akşamdan sabaha olmuyor.”

“Biz Muhalefetin Geçmişini De Biliriz”
Ulusal gündeme de değinen Hamarat, oldukça hareketli bir gündeme rağmen muhalefetin sorumsuzca davrandığını söyledi. Muhalefetin kendi dönemini unuturcasına milleti kandırmaya çalıştığını da vurgulayan Hamarat, şu açıklamada bulundu: “Sorumlu siyaset yapmak durumundayız. Ama maalesef karşımızda siyaseti sorumsuzluk derecesinde yapmaya çalışan bir yaklaşım var. Sürekli seçimden çıkıp hızını alamayıp milleti suçlayan yaklaşım var. Türkiye’de bunun adına maalesef muhalefet deniliyor. Daha çok iktidara muhalif değil millete muhalefet eden bir bir yaklaşım var. Her şeye karşı çıkan her şeye olumsuz bakan bir yaklaşım var. Biz yeni Türkiye diyoruz. Muhalefet, ‘Yeni Türkiye’ nedir diye sormadan açıklama yapıyor. Halbuki onların yönetimde olduğu zamanları, milletimiz hatırlamak bile istemiyor. Bankaların battığı, iş adamlarımızın önünü göremediği, bankaların küçük bir kredi bile veremediği bir Türkiye devraldık. Sorumlu bir davranış sergileyip ‘Bir bir iş yapamamıştık’ demek yerine sanki eski Türkiye’nin ne olduğunu bilmiyormuş gibi yeni Türkiye söylemlerine karşı çıkıyorlar.”
Hamarat, paralel yapı ile mücadeleye devam edeceklerini de belirterek, paralel yapının her şeyinin deşifre edileceğini sözlerine ekledi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde