23 Temmuz 2024

“OSKİ mantıklı bir açıklama yapsın”

  • PDF

Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Fatsa İlçe Müdürlüğü’nün gösterdiği hizmet ve su faturalarındaki değişiklikler vatandaşlar tarafından büyük tepki görüyor.

Tamir ve onarım adı altında su faturasına 50.03 TL değerinde ek ücret tahakkukuna tepki gösteren Orhan Kaynak; “En son gelen su faturamda 50.03 TL tutarında tamir ücreti adı altında masraf tutarı eklenmiş. Fakat yapılan hiçbir tamir yok. Bu tutar tamir veya onarım yapılıp alınsa veya  herkesten aynı oranda alınsa tabi ki anlayış gösteririm. Fakat sadece benim faturamda böyle bir ücret söz konusu. Bu tutarı gördükten sonra arkadaşlarımın da su faturalarını inceledim. Bazısında 20 TL, bazısında 10 TL, bazılarında ise 1.5 TL tamir ücreti yazıyor. Benden neye göre 50 tl ücret talep ediyorlar? Ben kullandığım suyun ücretine karşı değilim ama fazladan eklenen bu bedellere halk adına bir açıklama getirilmesini istiyorum. Oski’ye giderek bu sorularımı onlara da yönelttim. Bu tutara açıklama getirmelerini belirterek itiraz ettim. Ancak talebim geri çevrildi ve ‘ Ödeyeceksiniz’ dediler.”

‘Sular Zaten Kireçli’

Evlerinde akan suyun çok kireçli olduğunu ve içme suyu olarak kullanamadıklarını da sözlerine ekleyen Kaynak; “sularımız zaten kireçli. İçme suyu olarak kullanamıyoruz. Ben evimde hazır su alıyorum ve onları kullanıyorum. Suların temizliği anlamında da Oski’nin bir çalışma yapmasını istiyoruz” dedi.

‘Faturalarınızı İncelemeden Ödemeyin”

Son olarak vatandaşların gelen faturaları incelemeden ödememelerini tavsiye eden Kaynak; “ Faturalarınızı incelemeden yatırmayın. Farklı başlıklar altında ek ücret yazıyorlar. Oski’den önce böyle bir şeyle karşı karşıya gelmedim” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde