23 Temmuz 2024

Pazarcı Esnafları Bekleyişte

  • PDF

Daha önce ‘kapalı pazaryeri yapılacak’ açıklanması ile büyük sevinç ve heyecan yaşayan pazarcı esnafları, pazar yerinin yapılması aşamasında beklentilerinin sürdüklerini açıkladılar.

Kapalı pazar yerinin yapımının uzun süreceğini ve bu kış ayını da aynı şekilde çadırlarda geçireceklerini düşündüğünü söyleyen Pazarcılar Derneği Başkanı Cemal Çetinkaya; “ Büyükşehir olduktan sonra değişen şeyler oldu ve bazı projeler büyükşehire devroldu. Kapalı pazaryerini pazarcı esnafları olarak dört gözle bekliyoruz. Ancak biliyoruz ki yapımı uzun zaman alacak. Fatsa gibi güzel bir ilçeye yakışan bir pazaryeri görmek hepimizin ortak isteğidir. Bu kışı da burada çadır altında geçireceğiz gibi görünüyor. Tabi kış aylarında şartlar bizim açımızdan daha zor ve yıpratıcı oluyor. İnşallah beklentimize karşı Kapalı Pazar Yeri yapımına başlanır ve en kısa zamanda biter. Biz de derin bir nefes alırız” dedi.

Kapalı Pazar Yeri için düşünülen alanın şehir merkezine uzak olduğuna da dikkat çeken Pazarcılar Derneği Başkanı Cemal Çetinkaya; “Bizim başımızda çadırımız var zaten ıslanmıyoruz. Ama bizm için en önemli konu şudur. Pazaryeri şehirden dışarı giderse, yani merkeze uzaklaşırsa esnafın en büyük üzüntüsü bu olur. Pazar yerinin yapılacağı yerin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Çünkü merkezden uzak olursa insanlar çok fazla tercih etmeyecektir. Bu bizim için daha büyük bir sorun haline gelecektir. Biz yıllardır bu şartlara alıştık ancak şehir merkezine uzak olmak bize dezavantaj sağlayacaktır” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde