23 Temmuz 2024

Deprem Sigortasına İlgi Az

  • PDF

Ordu genelinde 3 konuttan 1’inde Zorunlu Deprem Sigortası olduğu belirtildi. Bu tabloya göre muhtemel bir depremde afetzede olabilecek vatandaş sayısı ürkütücü olabileceği ifade edildi.

Ordu Valiliğinden yapılan açıklamada Ordu ilinde zorunlu deprem sigortası kapsamına giren yaşayan poliçe sayısı 52 bin 713, toplam konut sayısı ise 170 bin 280.

Deprem sigortası hakkında insanların çok fazla bilinçli olmadığına dikkat çeken Okyay Sarıhan; “ Dask’ın açılımı, zorunlu deprem sigortası teminatı sunmak üzere kurulmuş ve kar amacı taşımayan bir devlet kurumudur. Devletin zorunlu sigortalarından birisidir. Zorunlu deprem sigortası deprem ve deprem nedeniyle meydana gelen yangın, infilak, yer kayması ve tsunami konutlarda neden olabileceği maddi hasarları karşılıyor. Zorunlu deprem sigortası az, orta ve ağır olmak üzere tüm maddi hasarları karşılıyor. Konutları Belediye sınırları içinde bulunan ve tapuya kayıtlı tüm ev sahipleri deprem sigortası yaptırmalıdır. Zorunlu deprem sigortasını yetkili tüm acenteleri ve banka şubelerinden kolaylıkla yaptırabilirler.ayrıca poliçelerinizin yapılmış olup olmadığını da www.dask.gov.tr adresinden sorgulayabilirsiniz” dedi.

Geçmişte deprem konusunda çok acı olayların yaşandığına da değinen Sarıhan; “ geçmişte deprem ile ilgili çok acı örneklerimiz var. O dönemlerde insanlar büyük kayıplar yaşadılar. Deprem sigortasını yaptıranlar büyük fayda gördüler. İnsanların bu konuya daha fazla duyarlılık göstermelerini öneriyoruz. Çünkü hem bölgemiz hemde ülkemiz konumu itibariyle depreme elverişli. Devlette vatandaşların deprem sigortalarını yaptırmaları için teşvikler sağlıyor. Gerekse yaptığı reklam ve tanıtım filmleriyle konun ciddiyetini vatandaşlara aktarıyor. Bu sigorta tabiki yasal bir zorunluluğu yok sadece su ve elektirik aboneliği yapılırken vatandaşlara Zorunlu Deprem Sigortası var mı diye soruluyor. Ama herkesin duyarlılık göstermesini öneriyoruz.”  Dedi.

Son Güncelleme: Cumartesi, 21 Mart 2015 11:01

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde