23 Temmuz 2024

Demirci Köyü'ndeki Mücadele Kazanıldı Hes Şantiyesi Çalışmaları Durduruldu‏

  • PDF

Fatsa’da Fatsa’da Bolaman Çayı-Şahsen Deresi üzerinde yapılan hidroelektrik santrallere karşı yürütülen mücadele sonuç verdi.

HES inşaatına karşı hukuk mücadelesi başarı ile sonuçlanmasına rağmen HES’çi şirket, faaliyetlerini sürdürüyordu Bölge halkı şirketin çalışmalarını durdurmak ve yaşam alanlarını korumak için günlerdir dere kenarında nöbetteydi.
Halkın ısrarlı talebi üzerine Fatsa Kaymakamı, Fatsa Belediyesi avukatı, Ordu Çevre Ve Şehircilik İl müdürlüğünden gelen çevre mühendisi Demirci, Taşlıca Köyü muhtarı ve halkı ve HES yapımına hukuksuz bir şekilde devam eden şirket sahipleriyle birlikte Fatsa Kaymakamlığında yaklaşık 2 saatlik bir toplantı yaptı. Toplantının ardından Kaymakamlıktan bir açıklama yapılarak inşaatın durdurulduğu açıklandı.

Böylece HES’e karşı bir kazanım daha elde edildi.
Kaymakamlığın verdiği durdurma kararının ardından görüştüğümüz Demirci Köyü Doğa Platformu  sözcüsü Güven ATABAY HES’çi şirketin çalışmalarını durdurmak için günlerdir verilen mücadelenin sonuç verdiğini ama mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini ve mücadelelerinin herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde