23 Temmuz 2024

RİSKLİ BİNALARA GÖZALTI

  • PDF

Ordu Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli binaların tespitini yapmaya devam ettiklerini belirterek, “Şu ana kadar 66 bina riskli çıktı, yıkımı gerçekleştirilen bina ise 20’dir. Yıl sonuna kadar 250 binanın risk kapsamına alınmasını bekliyoruz” dedi. 
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nü ziyaret etti. İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, Müdür Yardımcıları Gülderen Aydın, Şenol Çalış ve şube müdürleri tarafından karşılanan Vali Balkanlıoğlu, burada çevre ve şehircilik alanında yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında brifing aldı.
Brifingde Ordu’da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Ordu Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanıldığını belirtti. İl genelinde ekonomik ömrünü tamamlamış, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden yapıların yıkılarak yerine güvenli, konforlu ve estetik açıdan kent dokusuna uygun yapıların yapılması planlandığını belirten Öztürk, “Şu ana kadar risk tespiti yapılan bina sayısı 66, yıkımı gerçekleştirilen bina ise 20’dir. Mevcut kent yapı stoku göz önünde bulundurularak 2014 yılı içerisinde 250 adetten fazla riskli yapı başvurusu yapılacağını tahmin ediyoruz” dedi.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Ordu’yu tanımaya çalışıyoruz. Neler yapılıyor, inceliyoruz. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz de, kendi görev alanına giren konularda gereken hassasiyeti göstermeli, iyi bir organizasyon ile işlerini daha hızlı yapmalı ve ilerlemeli, yapılan işlerde mutlaka titizlik gösterilmelidir” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde