23 Temmuz 2024

KAYMAKAM ATMACA HIZ SINIRINI İŞARET ETTİ “BİR DAHA ACILAR YAŞANSIN İSTEMİYORUZ ” DEDİ

  • PDF

Haber : Muharrem Göç

Maddi hasarlı ve can kaybına yol açan çeşitli trafik kazalarının meydana geldiği Dolunay kavşağı ile ilgili çözüm arayışları sürüyor. Bu gün açılışı yapılarak uygulamaya geçilen hız koridoru ile ilgili  sistemin kurulduğu Dolunay mahallesine giden Kaymakam Bekir Atmaca ve İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk hem uygulamayı başlattılar  hem de hız sınırına uyulması için dikkat çektiler. 

Fatsa Kaymakamı Bakir Atmaca hız koridorunun başlatıldığı uygulama noktasında yaptığı açıklamada, “İlçemiz girişindeki Dolunay Kavşağı, maddi ve can kaybı hasarlı bir çok kazalara neden olmakta. Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde hem trafiği rahatlatmak, hem de kazarlı önlemek amacıyla ne yapılır diye çalışmalar yaptık. Uzun süredir gündem de olan hız koridoru kuruldu ve nihayet bugün hizmete açtık. Hız koridoru dediğimiz olay, belli bir mesafe arasında kavşağa yaklaşırken ortalama hızın 70 km’yi geçmemesi. Bu sürede araçların kavşağa daha yavaş girmesi ve hem yaya trafiği hem de normal trafiğin daha güvenli şekilde olması amaçlanmakta. Tabi biliyorsunuz Dolunay kavşağı ile ilgili olan düşüncemiz, oraya yeni bir kavşak yapılması. Yeni bir kavşak yapılana kadar orada hız koridoru çalışması devam edecek.  Karayolları Dolunay kavşağı ile ilgili etüt çalışması yapıyor” dedi.

Kotun düşürülmesi ile ilgili bir soruya da Kaymakam Atmaca, “ kavşak yeri değiştirilmediği müddetçe şu anda kodun düşürülmesi   düşürülmesinin bir çözüm olacağı düşünülmüyor. Ancak kod  Demas kavşağında trafiğin güvenli bir şekilde sağlanması için kodun düşürülmesinin mümkün olabileceği düşünülmektedir” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde