21 Mayıs 2024

Şener’den Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çocuklarına Ziyaret

  • PDF

Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi(METİP) kapsamında eğitim gören öğrencileri AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, ziyaret etti.
İhsan Şener, mevsimlik işçilerin bulunduğu Saraytepe Mahallesi'ndeki konaklama yerini ziyaret ederek burada METİP kapsamında fındık işçilerinin eğitim alan öğrenciler hakkında orada bulunan eğitmenlerden bilgi aldı.
Vekil İhsan Şener burada yaptığı konuşmada, “Okul çağında ki çocuklar aileleri ile birlikte yılın yaklaşık 8 ayını Anadolu’nun çeşitli illerinde tarım işçisi niteliğinde geçiriyorlar. Bu çocuklar da aileleriyle birlikte dolanıyor. Dolayısıyla konakladıkları kamplarda eğitime tabi tutulmaları gerekiyor. Güzel bir proje. Çocuklarımız burada gerçekten eğitimleri tam anlamıyla alıyorlar. Çok hevesliler. Burada eğitim veren gönüllü öğretmenlerini eğitimde çocukların geri kalmamaları için bir çapa içindiler. Bu doğru ve yerinde bir çapadır. Buraya gelen işçilerimizin çoğu Adıyaman ve Şanlıurfa’dan geliyorlar. Oradan gelen işçilerle buradaki insanlarımız dostluk ve kardeşliğin altını çizmek istiyorum. Buradaki çoğu çocukların yaşı 7-8 yaşında değişiyor ve doğum yeri Fatsa yazanlar var. Bu önemli bir durum. Demek ki biz halklar olarak birbiriyle sorunu olmayan kitleleriz” dedi.
Şener’e Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu ve partililer eşlik etti.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde