21 Mayıs 2024

"SEÇİMİN SONUCU BAŞTAN BELLİDİR”

  • PDF

 AK Parti eski Grup Başkan Vekilliğinin yanı sıra 3 dönem Ordu Milletvekilliği yapan Eyüp Fatsa gazetemizi ziyaret ederek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

“Erdoğan’ın Bizlerle Kader Birliği Var”

Yapılan diğer seçimlerde insanlar kanaatlerini çok belli etmiyorlardı ancak bu seçimle kanaatleri belli, yalnızca mahcup olan Chp ve Mhp seçmenleri kanaatlerini gizliyor diyen Eyüp Fatsa; “ Sonuç baştan belliydi. Kamuoyu nezlinde kitleleri hareket ettirme ve ikna noktasında Sayın Başbakanımızın kabiliyeti tartışılmaz. Bunu Ekmeleddin İhsanoğlu görmemiş olabilir ama dünya gördü. Bu seçime girerken Chp ve Mhp tek tek aday çıkararak bu mağlubiyeti bir kez daha yaşamak istemedi. Ortak aday olsun bir ittifak adayı gibi lanse etmeye çalıştılar. Kamuoyu yoklamalarına baktığımız zaman bu planları tutmadı. Mhp’den kopanlar Ak Partiye, Chp’den kopanlar da Selahattin Demirtaş’a yaklaştılar. Bu seçimdeki en önemli konulardan bir tanesi de Selahattin Demirtaş’ın aday olmasıdır. Türkiye’nin birlik ve beraberliği açısından güzel bir olaydır. Artık bölgesel ve etnik siyasi oluşumların Türkiye’de karşılığı olmadığı görüldü. Bu millet Cumhuriyet tarihinde ilk kez kendi Cumhurbaşkanını kendi iradesiyle seçecek. Hiçbir harici etki olmadan seçime gidilecek. Bu ülkede iyi olan her şeyden faydalandığımız gibi kötü olandan da zarar görüyoruz. Başbakan Erdoğan ile bizlerin bir kader birliği vardır. Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına aday olması bizlerin safını belli etmesine neden olmuştur. Çünkü Başbakana vereceğimiz destek bizler için bir vefa borcudur. Bu seçimin sonucu baştan bellidir ama herkes bu yarışa ben kazanacağım hesabıyla giriyor. Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, Türkiye'de %55 ila %60 arasında oy alacaktır. Bu alt limit elli beştir ve altmışa kadar yolu vardır. Ordu'nun yarıya yakını dolaştım ve Erdoğan'a karşı büyük bir destek ve sempati gördüm. Bu desteği sadece AKP'lilerden değil CHP ve MHP'lilerden de gördüm. Ordu bu zamana kadar tüm seçimlerde AKP'ye Türkiye ortalamasından %10 fazlası oy vermiştir. Bu seçimlerde de Ordu Erdoğan'a %65 oy verecektir. Bunun nedeni 12 yıllık liderliği döneminde Erdoğan'ın Ordu'ya getirmiş olduğu hizmet ve yatırımların karşılığıdır"” dedi.

“ Kavga Cemaat İle Ak Parti Arasında Değildir”

Recep Tayip Erdoğan söylendiği gibi kavgacı bir yapıya sahip değil diyen Fatsa; “ Türkiye seçime gidiyor ve bu seçimin bir numaralı aktörü Recep Tayyip Erdoğan’dır. Seçim sonrası demokrasileşmeyi sağlamak için meclisten onay aldı. Kavgacı bir insan olsa Başbakanımız çözüm süreci için yapılanma sağlamaz. Bu açılımlar barışa yönelik açılımlardır. İnsanları ayrıştırmadı, birleştirmek için çabaladı. Uluslar arası sorunlarla ilgili de Türkiye hep mücadele verdi. Suriye yönetimi ile ilgili de çok güzel ilişkiler kurdu. ” dedi.

 Son günlerde Ordu kamuoyunda sıkça konuşulan Fatsa Belediyesindeki var olduğu söylenilen paralel yapıyla ilgili olarak, "Bana sorarsanız ben böyle bir yapı görmedim. Bu benim şahsi fikrimdir. Böyle bir yapı görmedim ve böyle bir şeye de şahit olmadım. Bunu başkaları görmüşse biz kaçırmışız demektir" diye konuştu.

"Ortada büyük bir kavga var" diyen Fatsa, "Bu kavga cemaatle Ak Parti arasında değil. Bu içerdeki ve dışardaki Türkiye üzerinde hesap yapanların cemaat üzerinden Türkiye'yi sorgulamaya çalışmasıdır ve cemaat da buna müsaade ediyor. Hiçbir devlet için bu yapıları söküp atma zor bir durum değildir ama her şeyin hukuk içerinde olması lazım. İnsanları nahak yere ve bazı insanları yaftalayarak, zan altında bırakmamak lazım. Kesinlikle, sap ve samanı ayırmak lazım. Ben burada tüm arkadaşları tanıyorum ve hepsi bizlerin arkadaşları. Bu insanlar hayırdır hizmettir deyip işinden aşından ve alın emeğinden artırtarak destek olmuşlardır. Hangimiz bunu yapmadı ki, bunu herkes yaptı. Ben bunu kınamam ayıpta değil ve sonuç olarak bunların hepsi yaşandı. Bütün mesele bu inancı ve bu teslimiyeti istismar edenlerdir. Her zaman söylüyorum her gücün bir derinliği vardır. Nerede bir güç varsa orada derinlik vardır. Gücü kendi istek ve idealleri için yönetmek ve yönlendirmek isteyen bir yapı her zaman ortaya çıkar" diye konuştu.


“40 İlde 400’e Yakın İlçe Teşkilatı Değişti “
Paralel yapıyla ilgili olarak Ak Partinin 40 ilde ve 400'e yakın ilçede teşkilatını değiştirdiğini söyleyen Fatsa, "AKP 40 ilde 400 ilçe teşkilatını değiştirdi. Bunlar başarısız teşkilat oldukları için değişmediler. Buralardaki yapı, cemaat lehine oluşmuş yerlerdi. Milletvekillerine gelecek olursak bir takım uç olmuş kişiler ayrıldı zaten. Başka cemaat için vekil varsa ve varlar da bunların hesabı da seçimlerde görülecek. Cemaate hangi hak ve özgürlük verilmedi ki. Bunların kırılma noktası dershaneler olmuştur" dedi.

"Başkaları gördüyse biz kaçırmışız"
Bazı gazetelere 'paralel' yakıştırması yapılmasıyla ilgili sorumuzu da cevaplayan Fatsa, " Eleştiriler güzeldir, eleştirilerden ders alınabilirse. Eleştiriyi okur ve kendini sorgular ve yanlışsan doğruyu bulursun. Ben paralel yapının bizzat kendi sevk ve idaresinde yerel seçimlerde 'Neşter' isimli çıkan bir gazetenin bu yapıya hizmet ettiğini gördüm. Bu gazetenin sahibi ve kime ait olduğu belli değildi zaten. Burada paralel yapı dediğimiz cemaate ilgi duyan sempatizanların olması da ayıp bir şey değildir. Samimi ve sağlam bilgiye dayanmayan her şey sorgulanmalıdır. Her şeyin gerçekliği sorgulanmalıdır. Ben her zaman polemikten uzak oldum. Bazı arkadaşlar buraya gelmiş ve gerçekliği nedir ya da neye dayanır bilmiyorum ama bazı şeyler söylemiş. Bana sorarsanız ben böyle bir yapı görmedim. Bu benim şahsi fikrimdir. Böyle bir yapı görmedim ve böyle bir şeye de şahit olmadım. Bunu başkaları görmüşse biz kaçırmışız demektir" ifadelerini kullandı.

"Ordu, Erdoğan'a %65 oy verecektir"
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Ordu'nun Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a %65 oy vereceğini belirten Fatsa, "10 Ağustos Türkiye tarihinin en önemli günlerinden birisidir. Ordu’da Sayın Erdoğan’ın yanında olacaktır ve ben Ordu’dan Erdoğan’a %65 oy verileceğini düşünüyorum       “ diyerek sözlerine son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde