21 Mayıs 2024

İhsan Şener, “Benim duruşum parti teşkilatına karşı sağlıklıdır”

  • PDF

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener kafalardaki soru işaretlerine son verdi ve çok net açıklamalarda bulundu.

 İhsan Şener Ramazan bayram dolayısıyla geçen haftayı seçim bölgesinde geçirdi.

Gazetemize yaptığı ziyarette ilk olarak genel gündeme değinen İhsan ŞENER, AK Partinin 10 Ağustos’tan sonraki seyri tam da bu noktada daha güçlü bir Ak Parti ortaya çıkaracaktır. Bütün hedefimiz ve gayretimiz budur. Her ne kadar Cumhurbaşkanı da olsa Recep Tayyip ERDOĞAN partimizin lideri olarak kalacaktır. Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlığı el verdiği sürece hem ilerleme sürecine hem modernleşme sürecine hem de anayasal değişim sürecine doğrusal müdahalesi devam edecektir. Toplum eğer Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a %55, %58 oy ile seçerek sen bizim Cumhurbaşkanımızsın diyecekse, bu zamana kadar yaptığın hizmetlere devam etmeni istiyoruz diye mesaj vermiş olacaktır” dedi. 

Milletvekili İhsan ŞENER, Genel gündemin ardından Fatsa kamuoyu tarafından konuşulan birtakım dedikodulara çok net cevaplar vererek açıklığa kavuşturdu.

Fatsa İlçe Teşkilatıyla aralarında anlaşmazlık olduğu konusuna açıklık getiren İhsan ŞENER şu şekilde konuştu; “ Benim duruşum parti teşkilatına karşı sağlıklıdır. Eğer benim duruşuma birileri ters ve benim duruşum birilerine sıkıntı veriyorsa demek ki parti teşkilatı adına orada bir sıkıntı vardır” dedi.

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel AVCI’nın görev yerinin değiştirilmesine de açıklık getiren ŞENER; “ Milli eğitim müdürlüğü ile ilgili konu benim bizzat İl Milli Eğitimi arayarak Fatsa’da iki tane yurt hazır olduğu halde niçin açılmadı sorusuna cevap veremeyişinden kaynaklıdır. Bunun kusurlusu olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü görmüş olabilirler. Hizmetler yavaşlarsa ben müdahale ederim. Çünkü bu benim kamu görevimdir” dedi.

Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Erişmiş’in görevinden alınma sebebi hakkında da açıklama yapan İhsan ŞENER; “. Fatsa Devlet Hastanesinin Başhekimi  Davut Erişmiş’in 6 yılı aşkın bir hizmeti oldu. Yeni bir arkadaş ile değiştirebilirler. Gerekçesinin ne olduğunu şahsen ben bilmiyorum. Benden kaynaklı bir değişiklik değildir. Fakat son zamanlardaki değişiklikler benim hissiyatıma göre paralel yapıyla doğru orantılı olabilir” dedi.

“OSB’nin büyümesi için su kuyularının taşınması lazım”

Ordu Milletvekili İhsan Şener yerel gelişmelere dair sorularımızı ise şu şeklide cevaplandırdı; “ OSB’nin büyümesi ile ilgili su kuyularının taşınması gerekiyordu. Enver Bey ile görüştük ama nereye taşınacağı ile ilgili seyri ne durumda tam bilmiyorum. Çünkü su işleri Büyükşehir’e ait artık. İlçe belediyesinin burada yapacağı çok şey yok. Altı kuyunun ırmağın batı yakasına taşınması lazım. O konu ile ilgili OSKİ Genel Müdürlüğü ile ilgili görüşme yaptım. Bir projelendirme ve program yapılmalıdır.  Devlet hiyerarşisine göre en önemli hizmetlerden birisi sudur. İçme suyu olmadıktan sonra sanayisi olsa ne olur. İçme suyunu önce halledeceğiz diğer yandan da gölet, baraj projelerimiz devam ediyor ” dedi.

“Benim duruşum parti teşkilatına karşı sağlıklıdır”

Fatsa Ak Parti İlçe Teşkilatıyla aranızda soğuk rüzgarların estiği ve anlaşmazlık yaşadığınız kamuoyu tarafından konuşuluyor, bu konu üzerine neler söyleyeceksiniz sorumuza karşılık çok net açıklamalarda bulunan İhsan ŞENER; “Benim siyaset yapma üslubum tamamen genel merkezimizin tercihleri ve siyasi ilkeleri ile doğru orantılıdır. Asla genel merkezin siyasi tercihleri ve siyasi talepleri dışında siyaset yapmadım, yapmayacağım. Benim bilgim, talebim ve isteğim olmadan ben tanıtım medya başkanlığı yardımcılığına getirildim. Sayın başbakanımız arayarak hayırlı olsun dediler. İnsanları gözlüyorlar. Ne yaptığına, birikimine ve toplumsal karşılığına bakıyorlar. Buna karşı bir yerlere getiriyorlar. Benim duruşum parti teşkilatına karşı sağlıklıdır. Eğer benim duruşuma birileri ters ve benim duruşum birilerine sıkıntı veriyorsa demek ki parti teşkilatı adına orada bir sıkıntı vardır. Bunların hepsi aşılabilir. Ben ilçe başkanımıza bu zamana kadar onu rencide edecek, onurunu kıracak, toplum içerisinde onu rahatsız edecek hiçbir eylemde bulunmadım. Söylediğim her şeyin tamamı partimin ilkeleri doğrultusundadır ve resmi olarak söylenmiştir.  Partimiz Fatsa’da teşkilatımızın performansından memnun değilse onların yerine yenisini atayabilirler. Mesela Trabzon’da üç tane ilçe başkanını görevden aldım yenilerini atadım. Oranın koordinatörü benim ve buranında başka koordinatörü var. Böyle bir durum varsa gelirler sokakta böyle bir konuşma varsa onlar araştırarak gereğini yapacaklardır. Bunu sokakta konuşanlar neye göre konuşuyorlar bilmiyorum. Benim şahsen bir soğukluğum veya yakınlığım yok.  Mümkün mertebe programlara birlikte gitmeye çalışıyoruz. Belediye Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımız biz bir kardeşler topluluğuyuz. Sorunumuz olursa açıklıkla konuşur hallederiz” diye konuştu.

“Son zamanlardaki değişiklikler paralel yapıyla alakalı olabilir”

Açıklamalarını devam eden İhsan ŞENER; “Ben İlçe Başkanımız Fatih Sözen’i üç defa aradım, ilçe emniyet müdürü değişti Fatsa’da haberiniz oldu mu diye ‘ hayır olmadı’ dedi. Haberi olmaz çünkü devlet görevden alabilir, değiştirebilir veya yenisini atayabilir. Fatsa Devlet Hastanesinin Başhekimi  Davut Erişmiş’in 6 yılı aşkın bir hizmeti oldu. Yeni bir arkadaş ile değiştirebilirler. Gerekçesinin ne olduğunu şahsen ben bilmiyorum. Benden kaynaklı bir değişiklik değildir. Ordu’nun genel sekreteri de değişti. İkisini birlikte değiştirdiler. Bu arada başka değişiklikler de olabilir. Mevcut başhekim yenisi atanana kadar görevine devam edecektir. Bugün belediyede de vurgulamaya çalıştım.  Eğer devlet, devlet hiyerarşisi içinde bir grup yada zümrenin çıkarına çalışan bir mekanizma oluşmuşsa orada ameliyat gerekir. Devlet memurları toplumun tamamının hizmetine amadedir. Ben yıllarca bürokraside çalıştım. Gelen adamın boyu kısa aklı uzun diye muamele yapmadık. Kurallara uygun mu talebi diye baktık ve kamu yararına hangisi ise onu tercih ettik. Bu bana yakındır, bu uzaktır diye düşünmedik. Düşünülmemesi de lazımdır. Kamu kaynağı kullanan kurumlar hizmet ederken kamu adına hizmet ederler ve burada hizmet ederken tercihen hizmet hakları yoktur. Herkese eşit davranırlar. Birilerini yandaş birilerini karşıt ilan etmek kamu görevlilerinin işi değildir. Dolayısıyla seçimle gelmeyen devlet memurları da bir yerden alınıp başka bir yere koyulabilirler. Kim olursa olsun benim için fark etmez.  Ben sağlıklı hizmet edebiliyor mu, eksiklik aksaklık var mı ona bakarım ve müdahale ederim. Siyaset siyasetçiler içindir kamu çalışanları için değildir. Devlet memurlarının böyle bir lüksü yoktur, siyaset yapamazlar. Son zamanlardaki değişiklikler benim hissiyatıma göre paralel yapıyla doğru orantılı olabilir” dedi.

“Fatsa Milli Eğitim Müdürü Hazır Olan Yurtların Açılmamasından Ötürü Değişmiştir”

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü değişikliği ile ilgili de İlçe teşkilatı ile bir ters düşme söz konusu değildir diyen İhsan ŞENER; “ Milli eğitim müdürlüğü ile ilgili konu benim bizzat  İl Milli Eğitimi arayarak Fatsa’da iki tane yurt hazır olduğu halde niçin açılmadı sorusuna cevap veremeyişinden kaynaklıdır. Bunun kusurlusu olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü görmüş olabilirler. Bunlar bizim ilçe başkanı ile aramızdaki sorunlar değildir. Hizmetler yavaşlarsa ben müdahale ederim. Çünkü bu benim kamu görevimdir.  Eğer il müdürü cevap vermeseydi bakanı arayacaktım ve burada böyle bir sorun var diyecektim. Kimseyle asla özel husumetim olmamıştır, olmayacaktır. Benim kaygılarım AK Parti’nin temsilinde bir takım eksiklikler görürsem ondan kaynaklı olabilir. Bunun dışında teşkilatla yada şahısla bir sorunum asla olmaz. Ben büyük resimdeyim ve küçük resimlerle uğraşmıyorum” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde