21 Mayıs 2024

Altın Alımlarında Tasarrufa Gidiliyor

  • PDF

Düğün sezonu ile iş potansiyelinin artması beklenen kuyumculuk sektöründe, geçmiş yılların aksine satışlarda azalma olduğu gözlemlendi.

Fındık hasadının da zarara uğramasının etkisi ile insanların düğün alışverişlerinde geçmiş yıllara göre daha temkinli ve tasarruflu davrandığını belirten Çakmaklar Kuyumcu sahibi Ali Çakmak; “Şu an düğülerin yoğun olduğu bir sezon yaşıyoruz. Bu yıl fındığın olmaması altın satışlarında bir etki yarattı. Geçmiş yıllarda insanlar 5-6 dal bilezik tercih ederken tasarruf amaçlı sayıyı azaltıyor. Fantezi tarzı ürünlerden kaçınıyorlar. Çünkü bu tarz ürünleri paraya çevirmek istediğinde diğerlerine göre zararı daha çok oluyor. Biz de satışlarımızda zarar etmemeleri için ikazlarda bulunuyoruz. Aynı zamanda insanlar alışverişte bu yıl borçlanmaya da gitmekten kaçınıyorlar. Fındık sonrasında veririm mantığı olan bu bölgede bu kavramda fındığın olmaması ile kalmadığı için tasarruf bilinci oluştu” dedi.

Altın fiyatlarının uzun zamandır büyük bir değişikliğe uğramadığını ifade eden Çakmak; “ altında son zamanlarda ufak bir yükselme oldu onun dışında bir hareketlenme göstermedi. Şu an itibariyle altının gramı 86 tl ve çeyrek altın ise 150 tl’den işlem görüyor. Bu rakamların çok üzerine çıkacağını düşünmüyorum” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde