21 Mayıs 2024

Fatsa’dan Selahattin Demirtaş’a Destek

  • PDF

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Fatsa İlçe Örgütü tarafından düzenlenen etkinlikle Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin DEMİRTAŞ’a destek verildi. Etkinliğe Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Naci SÖNMEZ, Hopa eski Belediye Başkanı Yılmaz TOPALOĞLU, YSGP Ordu İl Örgütü Eş sözcüsü Kemal SARI, Büyükşehir Belediye Bşk. Adayı Tahsin Vedat ŞENSOY ve çok sayıda davetli katıldı.

Fatsa Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan etkinlikte YSGP Fatsa İlçe Eş Sözcüsü Gülüzar ŞENDUR konukları selamlayarak, barışın özgürlüğün temsilciliğini yapan ve Yeni Bir Yaşam Çağrısında bulunan Selahattin DEMİRTAŞ’ın adaylığının bir şans olduğunu ve bu şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Yıllar önce Fatsa’da “Ben ne yaptımsa halkım için halkımla beraber yaptım” diyen Fikri SÖNMEZ gibi “Ben ne yaptımsa halkalarımız için Halklarımızla birlikte yapacağım” diyen Selahattin DEMİRTAŞ’ı en iyi Fatsalıların anlayabileceğini düşünüyoruz ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tercihimiz DEMİRTAŞ olacaktır dedi.

Demirtaş’ın konuşmalarından alıntıların gösterildiği sunum sonrasında kürsüye gelen YSGP Eş Sözcüsü Naci SÖNMEZ  salondakilere sunumda bulundu.

SÖNMEZ “ Demirtaşı’ın adaylığıyla; Türkiye’ye sadece yeni bir Cumhurbaşkanı değil, aynı zamanda yeni bir yaşam öneriyoruz.  Bu öneri,  yıpranan kardeşliğin eşit temeller üzerinde yeniden tesisi için bir tekliftir. Çağrımız; Türkiye’deki bütün halkların ve inançların birlikte, birbirine benzemeden, birbirini benzetmeden, özgürce, yepyeni bir yaşam inşa etmelerinedir. Demirtaş’ın yaptığı yeni yaşam çağrısında ülkeyi toplumun bütün renkleriyle beraberce yönetmek olduğunu belirtiyor.

 Bugün hala 12 Eylül darbe anayasasıyla yönetilmekteyiz. Artık 12 Eylül Anayasası’nın bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılması için yeni ve demokratik bir anayasa yapılması şarttır. Bunun önündeki bütün engeller kaldırılmalıdır. Demokratik bir anayasa ve onunla birlikte oluşturulan demokratik bir devlet anlayışı diktatörlük eğilimleri ve olasılığını da ortadan kaldıracaktır.  Demirtaş’ın yeni Yaşam çağrısı, inanç özgürlüğüdür, Barıştır, Adalettir, ekolojik bir toplumdur, eşit ve adil bir eğitim hakkıdır, cinsel özgürlükçü bir toplumdur, örgütlenme özgürlüğüdür, gençlik ve kadın hakkıdır.  Bütün bunlardan dolayı aday gösterilme sürecinde bizim de destek verdiğimiz Selahattin DEMİRTAŞ’ın Türkiye halklarının ihtiyaç duyduğu bir aday olduğunu düşünüyorum. Demirtaş’ın adaylığıyla Türkiye siyasetinde taşların yerinden oynadığını ve dengelerin çok değiştiğini görüyoruz. Zaten diğer aday Recep Tayyip ERDOĞAN’ın son günlerde meydanlarda DEMİRTAŞ’a saldırmasından da anlayabiliyoruz.

Daha önce Fatsa’da verilen Demokrasi mücadelesine denk düşen bu etkinliğe buradaki dostların omuz vermeleri beni ayrıca mutlu etti. Ben bu salonda bulunan ve burada olmak isteyip de bulunamayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.” Dedi.

Daha sonra Naci SÖNMEZ salonda bulunan konukların sorularını yanıtlayarak yapılan kısa söyleşinin ardından program sonlandırıldı. Salonda bulunan afişlerde DEMİRTAŞ ve Fikri SÖNMEZ’in birlikte kullanılması davetlilerden büyük beğeni aldı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde