21 Mayıs 2024

Karadenizli Zekası, Kuruyan Armut Ağacının Köküne Ahşap Kamelya Yaptı

  • PDF

Haber : Muharrem Göç

İlçemize bağlı Yassıtaş Mahallesinde ikamet eden İrfan İnal evinin bahçesinde kuruyan armut ağacının köküne yaptığı  ahşap kamelya  görenleri şaşırttı.

Kamelya  yapılması  fikrin  kendinde nasıl oluştuğu konusunda düşüncelerini açıklayan İnal şunları söyledi:  “Evimin çevresinde bulunan armut ağacımın kuruduğunu gördüm ve kesmeye karar verdim.  Daha sonra ağacın kökünü değerlendirme fikri aklıma geldi. Ağacı evde kökü ile birlikte  yakmak yerine, üzerine  15 m2 civarında bir kamelya yapma fikri aklıma geldi.  Ve zaman içinde düşüncemi  gerçekleştirdim.  Yaptığım iyide olmuş, mahallemizin  hanımları genelde akşamları bir araya gelip  el işi yapıyorlar, oturup  çay içiyorlar, gün düzenliyorlar ve sosyal etkinlikleri burada gerçekleştiriyorlar. Evimizin yanında oturabileceğimiz,  deniz manzarası  izleyebileceğimiz, misafirleri ağırlayabileceğimiz şirin bir kamelyamız oldu. Emeğimizin karşılığını fazlasıyla aldık.” dedi.

Mahalleli bayanlar ise,  “erkeklere nazaran bayanların pek gezme fırsatı olmuyor. Bizde kendi aramızda belirli günlerde ve akşamlarda toplanıp burada oturuyoruz. Toplandığımızda el işlerimizi yapıyoruz, günler düzenliyoruz ve bu bizim için sosyal etkinlik olmuş oluyor. Bu kamelyayı yapıp bizlerin hizmetine sunan İrfan İnal’a teşekkür ediyoruz” dediler.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde