17 Mayıs 2024

Kadın Cinayetlerine Karşı Toplandılar

  • PDF

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, her geçen gün artış gösteren kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla Fatsa Atatürk Parkında protesto yaptı. Türkiye genelinde 150 tane sendika, platform ve partilerin imzacısı olduğu Türkiye genelinde yapılan bu eylemlerde kadın cinayetlerine hayır mesajı verildi.

Türkiye’de Her Gün Kadınlar Öldürülüyor

Konu ile ilgili bir konuşma gerçekleştiren Gülizar Şendur; “ Her hafta, kocası, babası, erkek kardeşi, oğlu, boşanmak/ayrılmak istediği kocası/sevgilisi, müşterisi tarafından öldürülen kadınların ve trans kadınların haberlerini duyuyoruz. Kadınlar her gün kendi hayatları hakkında karar vermek isterken, erkekler tarafından öldürülüyor. Bu cinayetlerin sürekliliği, cinayetleri durdurmayan, gereken önlemleri almayan devletin eril yapısını gözler önüne seriyor. Hukuk sistemiyle cinayetler meşrulaştırılıyor, teşvik ediliyor. Ve biz soruyoruz: İki gün içinde 6 kadın cinayeti işlenmişken, kadın cinayetleri, evde, işyerinde, sokakta, her yerde, özel ve kamusal alanda her an yaşamımızı tehdit eder hale gelmişken, meclis nerede?” dedi.

Meclis olağanüstü toplansın!

Devlette Hükümette kadın cinayetlerinden sorumludur diyen Şendur; “Meclisin olağanüstü toplanması için ses çıkarıyoruz. Siz aile, aile dedikçe kadınlar öldürülüyor! Siz ses çıkarmadıkça kadın cinayetleri meşrulaşıyor! Ailenin korunmasına dair değerleriniz boş; kadın bedenini denetleyen, tahakküm altına alan politikalarınız ve erkek şiddeti ile mücadele ediyorMUŞ(!) gibi yapan söylemleriniz erkek şiddetine arka çıkıyor, şiddet uygulayan erkekleri koruyor ve kolluyor. 20 Temmuz’da kadın cinayetlerine karşı isyanımızı haykırmak için ev işi, çocuk bakımı dayatmalarına da kulak asmadan sokaklara çıkıyoruz! Herkesi de olduğu yerde sokaklara çıkmaya çağırıyoruz! Meclisin olağanüstü toplanması için ses çıkarıyoruz!” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde