17 Mayıs 2024

Meslek Liseleri Tek Bir İsim Altında Toplandı

  • PDF

Haber : Muharrem Göç

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okul Çeşitlerini Azaltma Projesi” kapsamında tüm meslek liselerinin adları tek bir isim altında toplandı.

İlçemizde proje kapsamında, Ticaret Meslek Lisesi, Dolunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Endüstri Meslek Lisesi, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Kız Meslek Lisesi, Fatsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi – Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bolaman Ticaret Meslek Lisesi – Bolaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

Uygulamaya konulan bakanlık projesi hakkında gazetemize bir değerlendirme yapan  Meslek Lisesi müdürlerimizden  Ali Yazgı, “bundan sonra bütün Meslek Liseleri 8. Sınıf sonunda yapılacak merkezi sınav sonucu öğrenci alınacağını, müfredatları ise Anadolu Lisesi müfredatı olarak uygulanacağını söyledi. Yazgı, “Yeni sisteme göre 8. Sınıf sonunda yapılan sınavda yeterli puanı alamayan öğrencileri bakanlık, öğrencilerin adresine göre en yakınındaki okula yerleştirecek. Böylece hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak. Bu yıl ilk kez uygulanacak sistemi yerinde bir karar olarak görüyorum.  Okullarımızın her birinin farklı bir eğitim proğramı vardı, artık bu teke düşecek. Örneğin lise 1. Sınıfta gösterilen dersler ortak olacak. Öğrenci ister Fen Lisesinde okusun, isterse Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okusun  aynı dersleri öğrenecek. Öğrencilerimiz alanlarını 2. Sınıfta kendi isteklerine göre seçecekler ve not ortalamalarına göre yerleştirilecek” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde