21 Mayıs 2024

KEMAL BAHTİYAR’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

  • PDF

Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, göreve geldikten sonra Belediye’de büyük bir yönetim boşluğu ile karşılaştığını belirterek, “Belediye, önceki dönem köy bakkalı yönetilir gibi yönetilmiş” dedi. 
Kemal Bahtiyar, yaptığı açıklamada, iki dönem AK Parti’den Belediye Başkanı seçilen ancak 30 Mart seçimlerine kısa bir süre kala partiden istifa ederek, muhalif kanatta yer alan eski Belediye Başkanı Selami Çarkçı’nın döneminde usülsüzlükler yapıldığını belirlediklerini söyledi. “Devletin 1 kuruşu da bir milyonu da bir” diye konuşan Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana her gün önümüze geçmiş dönemden kalan usülsüz konu düşüyor. Bunlarla uğraşmaktan sahaya çıkmaya fırsat bulamadık” dedi.
“İKİ KAMYONET HİBE EDİLMİŞ AMA BİRİ ORTADA YOK”
Kemal Bahtiyar, açıklamalarında şu görüşlere yer verdi:
“Benden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Perşembe Belediyesine iki tane kamyonet hibe etmiş. Bu araçların geldiğine, teslim alındığına ilişkin belgeler var. Ancak biz göreve gelince bu kamyonetlerden birinin olmadığını farkettik. Araştırdık baktık, kimse bilmiyor. O dönemin garaj amiri, işçi çavuşu, şoförleri çağırdım. Şoförlerden birisi ‘Ben o kamyoneti 6 ay kullandım’ dedi. Garaj amiri ‘Evet bu kamyonet vardı’ dedi. Ama araç ortada yok. Satılmışsa bile resmiyete dökülmesi lazımdı. Böyle bir kayıt yok.Satılmışsa para nerde, o da bilinmiyor. Belediyenin kasasına giren böyle bir para da yok. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Devletin bir gramında yetimin hakkı var. Gerçek neyse ortaya çıksın istiyoruz”
“SELAMİ BEY BİZİ KENDİSİ GİBİ ZANNEDİYOR”
“Selami Çarkçı, basına ‘Kendisine oy vermeyenlere önyargılı davranıyor, işyerlerini yıkıyor’ diye bir açıklama yapmış. Herkes bana oy verecek diye bir kural yok. Bana oy vermeyen insanın işyerini yıkmam, kanunen buna yetkim yok. Belediye Başkanı olunca rozeti çıkarır, her kesime hizmet ederiz. Kimseye de ön yargılı değilim. Bakın Selami beyin gelini burada çalışıyor. Selami beyin döneminde işe alınmış. Benim burada Temizlik İşleri Müdürü atamam gerekiyordu. Baktım verimli, aktif ve çalışkan gördüm, Temizlik İşleri Müdürü yaptım. Selami bey kendi döneminde insanları ‘Bizden olanlar, olmayanlar’ diye ayırdığı için, beni kendisi gibi zannediyor “
“Selami Çarkçı’nın döneminde alınan 40 taşeron işçi var. Taşeron firma bunların işine son verecekti. Ben engel oldum. İçlerinde yeni evlenen var, eşi doğum yapan var, borcu olan var. Büyükşehir’de ve taşeron firma nezdinde gerekli görüşmeleri yaparak işten attırmadım. Bu mu önyargı?”
“YASAK YERDEN KİRA ALINMIŞ, USÜLSÜZLÜK DİZ BOYU”
“Bir gün bir vatandaş geldi. “Cumhuriyet Meydanında çam ağacının dibine balık lokantası açmak istiyorum” dedi. Ben şaka yapıyor zannettim ama adam ‘Ne şakası, meydanda balık lokantası iyi gider’ dedi. Ben ‘Ne diyorsun kardeşim, Perşembe’nin meydanına lokanta açılır mı?” deyince ‘Peki Pazar yeri girişinde balık lokantası var, o nasıl oluyor?” dedi. Ben hemen inceleme başlattım, evrakları inceledim. Baktım imar durumunda orada öyle bir yer gözükmüyor. Belediyemizden inşaat ruhsatı alınmamış. Yapı Kullanma İzin Belgesi de yok, ama orada böyle bir işyeri var! Nasıl oluyor bu derken, buradaki ilgililer ‘Selami Başkan o işyeri ile protokol yaptı, kira alıyoruz’ dediler.Yahu yasak bir yerden kira alınır mı? Ruhsatı olmayan, yapı kullanma izni olmayan, imar durumunda bile gözükmeyen yerden kira alıyorsun. Kanunsuz işleri engelleyeceğin yerde hem de. Yanlış üstüne yanlış”
“BELEDİYE BAŞKANI KAFASINA GÖRE HAREKET EDEMEZ”
“Bir Belediye Başkanı kendi kafasına göre hareket etmez, edemez.Meclis yetkisi olur, encümen kararı olur. Bir Belediye Başkanı, ‘Ben burayı kiraladım’ diye protokol yapamaz. Bir defa kendi başına protokol yapma yetkin yok. Sen yetkini aşmışsın. Birincisi kiraya verdiğin yer kanunlara aykırı yer. İkincisi senin yerin değil, belediyenin değil, kim yaptı burayı?. Daha açık konuşayım, Perşembe’nin en güzel restaurantlarından birinin de inşaat ruhsatı yok, yapı kullanma izin belgesi de yok. Üstelik burada devletin bakanı getirilerek açılış yapıldı”
“Perşembe girişindeki tünel’in üzerinde bir yapı var. Buranın da inşaat ruhsatı yok, yapı kullanma izin belgesi de yok. Bunu niye engellemedin? Niye görmedin? Bunun gibi neler var. Biz geldiğimizden beri bunlarla uğraşıyoruz”
“BELEDİYE KÖY BAKKALI GİBİ YÖNETİLMİŞ”
“Yenisi yapılması için eski belediye binası yıkıldı. O binanın kalorifer petekleri vardı, kazanları var, hurda demirleri vardı. Bunlar nerde diye sordum, satıldı dediler. Satış belgesini getirin dedim, yok dediler. Hurdalar ne oldu? Personelin biri, ‘Ben şuraya götürdüm bıraktım, parayı da Hesap İşleri Müdürü’ne verdim’ dedi. Hesap İşleri Müdürü ‘Ben Selami bey’e verdim’ dedi. Bir kere satış yapılacaksa ihaleye açılır. Her şeyin bir prosüdürü var. Bu devletin bir kuruşu da bir, milyonu da bir. Biz devlet memuruyuz .Devletin parasını bir kuruşu bize emanet. Öyle ‘elden aldım, verdim’ olmaz. Belediye Başkanı olmak demek, kafama göre iş yaparım demek değildir. Hakikaten önceki dönem belediyesi, köy bakkalı gibi yönetilmiş”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde