21 Mayıs 2024

AK Parti Ordu Milletveki İhsan ŞENER; “Fatsa’ya olan yatırımlarımız hızla devam ediyor”

  • PDF

Ordu AK Parti Milletvekili İhsan ŞENER, AK Parti Ordu İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah UÇAR,Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem CİNOĞLU, Fatsa İlçe Gençlik Spor Müdürü Halil BEKYÜREK ve Eğitim Bir-Sen üyeleri gazetemize özel ziyarette bulundu.

Ziyareti esnasında gazetemize özel açıklamalarda bulunan İhsan ŞENER, Fatsa Organize Sanayi’nin büyüme ve gelişme çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek; “Ayrıca eğitim anlamında Fatsa’ya Spor Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi kazandırılması noktasındaki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

Ösym’nin Fatsa’ya sınav merkezi açmasını sağlamak için gerekli dosyanın hazırlandığını ve YÖK’e başvuru yapacaklarını söyleyen Vekil İhsan ŞENER, “Çevre ilçelerin burası ile olan bağını değerlendirdiğimizde Fatsa öğrenci yoğunluğunun en fazla olduğu bölgedir. Bu hakkında Fatsa’ya verileceğinin kanaatindeyim. İnşallah önümüzde ki yıl sınavlar Fatsa’da da yapılacaktır” dedi.

Fatsa Belediyesi’nin borç yükünden dolayı kısa süreli bir şok yaşadığını ve bu durumu yakın sürede atlatacağını ifade eden ŞENER; “ Fatsa Belediyesi birçok yatırıma imza atarak hizmette bulundu. Ancak harcamada ölçüyü kaçırmamak lazım. Bundan kastım şudur; elimizde 100 lira bütçe varsa eğer, 300 liralık yatırım yapamazsınız. En fazla 150 liralık yaparsınız. Öyle hissediyorum ki bu şok atlatılacaktır. Mali açıdan dengeler tekrar düzene girecektir” dedi.

“Netleşmiş bir durum yok”

Sorduğumuz soru üzerine, Ordu’nun Milletvekili sayısı’nın 6’dan 5’e düşmesi konusuna açıklık getiren Şener; “Milletvekili sayısı nüfusa göre belirlenen bir kriter. Bazı illerde düşüyor, bazı illerde artıyor ama şu anda Ordu’nun milletvekili sayısının 5’e düştü doğru bir yargı değil. Cumhurbaşkanlığı seçimi esas olmak üzere tespit edilen rakamlara göre pay edilen milletvekili sayısı beş gibi görünüyor fakat esas alınacak rakam 31 Aralık 2014 rakamlarıdır. Türkiye’de bir nüfus ölçümü yapılacak ve o nüfusa göre hangi rakam geçerli ise milletvekili sayısı ona göre belirlenecek. Şuanda kamuoyunda konuşulan 5 rakamı netleşmiş bir sayı değildir” diye konuştu.

“Başbakanımız ilk turda %53 ile %60 arası oy oranıyla seçilecektir”

Benim şahsi kanaatimce cumhurbaşkanlığı seçimini AK Parti olarak çok rahat şekilde kazanacağız diyen Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan ŞENER; “ Propaganda süreci  başlayıp, adaylar milletin huzuruna geldiğinde görüyoruz ki toplumda karşılığı olan tek isim Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ömrünün büyük bir kısmını yurtdışında uluslararası kurumlarda geçirmiş bir insan olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türk toplumunu tanıma ve anlama süreci en az 5 yılını alır. Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok.  İhsanoğlu seçim vizyonunu ortaya koydu. Ben bu açıkladığı vizyonda  1950’lili yılların slogan ve tutumları ile karşılaştım. Ekmek, yani tarım toplumundan sanayi toplumuna geçmeyi çabalayan bir Türkiye özlemi var. Türkiye eski Türkiye değil.  Ülkemizin vizyonu geniş bir Cumhurbaşkanı’na ihtiyacı var. Halbuki Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye’ye katacağı hiç bir şey yok. Türkiye toplumunun, milletimizin ufkunu açacak hiçbir projesi de yok. Ben İhsan Şener olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu dinlediğimde hayal kırıklığına uğradım. Milletle bütünleşmiş, milletin değerleri ile aynı değeri taşıyan insanların toplumun önünde olması lazım. Bu açıdan bakıldığı zaman toplumlun refleksleriyle, davranışlarıyla  birlikte olabilecek bir lidere ihtiyaç var. O da başbakanımız Tayyip Erdoğan’dır. Benim kanaatim, birinci turda %53 ile %60 oy oranı arasında seçileceğini düşünüyorum”dedi.

“Dosyamız hazır YÖK’e başvurumuzu yapacağız”

Ösym’nin Fatsa’ya sınav bürosu açması için tüm çalışmaların yapıldığını vurgulayan ve YÖK’e başvuru yapacaklarını ifade eden Milletvekili ŞENER, ”Ösym’nin Fatsa’da sınav merkezi açması ile ilgili geçen yıl bir girişimimiz olmuştu ancak sınav merkezi kitapçıkları yayınlanmış olduğu için bir müdahalemiz olamadı. Şimdi hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah önümüzdeki yıl  Fatsa sınav hakkını alacaktır. Çevre ilçelerin burası ile olan bağını da değerlendirdiğimizde Fatsa öğrenci yoğunluğunun en fazla olduğu bölgedir. Bu hakkında Fatsa’ya verileceğinin kanaatindeyim. Başvuru dosyamız şuanda Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı İsmet BALIK’ta. Oda gerekli çalışmalarını tamamladıktan sonra YÖK’e başvurumuzu yapacağız” dedi.

“Yeni fakülte için şartların oluşması lazım”

Yeni bir fakülte’nin Fatsa’ya kazandırılabilmesi için birtakım şartların oluşması lazım diyen İhsan ŞENER; “Ordu üniversitesi gerçekten hızla gelişen bir üniversitedir. Kampüsündeki alt yapı çalışmalarını henüz bitirmiş değil. Öğrenci sayısı bakımından, akademik kadro bakımından, uluslararası öğrenci kabulü bakımından hızla büyüyen bir üniversite olmaktadır. Neticede sınırlı bütçeli üniversiteler ve herşeyi yapabilecek durumda değil. Fatsa’ya yeni bir fakülte ise halk, siviltoplumve sanayi işbirliği ile kazandırılabilir. Mesela Organize Sanayi Bölgesine bir “Mesleki Eğitim Fakültesi’nin” açılabileceğini öngörüyorum. Buna hem Organize Sanayi, hem Sivil Toplum Örgütleri, odalar, siyasi partiler öncülük ederse ortaya sinerji doğar. Üniversite’nin şartlarına uygun bir yapı oluştuğunda bu fakülteyi kazandırabiliriz. Ben rektörümüzle yaptığım iftarda da geçen hafta bu konuyu konuştum. Önce kampüsü tamamlamanız lazım diyor. Enerjiyi dağıtırsak başarılı olamayız diyor. Haklı da, bazı şeyler bizim istediğimiz gibi olamayabiliyor. Yeni fakülte için şartların oluşması lazım ve şartlar oluştuğu zaman da elimizden geleni yapmaya hazırız. Fatsa bunu fazlasıyla hak ediyor. Organize sanayide bir takım genişleme çalışmaları var bunun akabinde de burada bir eğitim fakültesi açılabilir. Bu da hem kalkınmaya, hem istihdama faydalı olur. Bunlar hemen olacak şeyler değil tabi ki planlanacak daha sonra hayata geçecek” dedi.

“Ordu’da sigorta yaptırma oranı maalesef binde dört”

Fındık üreticisine yapılacak olan desteklemenin her yıl olduğu gibi bu yılda aynı olacağını belirten Şener; “ Bu yıl meydana gelen zirai don olayı bize ürün sigortası yaptırmanın ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuş oldu. Ürün sigortası yapılması ile ilgili bir teşvik var. Bu sigorta’nın %50’sini devlet karşılıyor, geriye kalan %50’yi de çiftçi kendisi ödüyor. Ordu’da sigorta yaptırma oranı maalesef binde dört oranında. Bu çok düşük bir rakam. Eğer sigorta yapılmış olsaydı bugün üretici mağdur olmayacaktı. Muhtemelen önümüzdeki seneler için bu ders olacak ve herkes sigorta yaptırmaya başlayacak. Bundan sonra ben çiftçilerin sigorta konusunda daha özenli olmasını öneriyorum.  Aslında bu bölgenin fındığa dayalı bir ekonomisinin olması bölge için büyük bir risktir. Bölgemiz için farklı ticaret ve ekonomi modelleri geliştirmek lazım. Bunun içinde çabalarımız devam ediyor. Bu yıl için fındık üreticisine ekstra bir destek kapsamı yok. 2014 yılı bütçesinde üreticiye ayrılan paylarda önceden belli olduğu için, 2015 yılı için alan bazlı destekte bir değişikli yapılamıyor. Bu nedenle fındığı olandan kesip fındığı olmayana vermek olmaz . Bu konuda ancak üreticiye destek amaçlı faizsiz kredi verilebilir. %100 zarar gören çiftçilere faizsiz kredi verilmesi konusunda bir çalışma yapılıyor. Bizler varlığımızla, yokluğumuzla çiftçilerimizin yanındayız. Her zaman çiftçinin yanında olan AK Parti hükümeti yine çiftçinin yanında olacaktır” dedi.

“Bütçeniz 100 lira ise, 300 liralık yatırım yapamazsınız”

Fatsa Belediye’sinin içinde bulunduğu birtakım sıkıntıları aşacağını düşünüyorum diyen İhsan ŞENER; “ Fatsa Belediyesi son on yıllık süre içerisinde önemli yatırımlar yaptı. Bu yatırımların bir kısmı bütçeden karşılandı. Bir kısmı ise yerli kaynaklardan ve kredi olarak tamamlandı. Kültür Sarayı, Spor Kompleksi, asfalt çalışmaları bunların hepsi çok maliyetli işlerdi. Ama harcamada ölçüyü kaçırmamak lazım. Bundan kastım şudur; elimizde 100 lira bütçe varsa eğer, 300 liralık yatırım yapamazsınız. En fazla 150 liralık yaparsınız. Fatsa Belediyesi bütçesi ile ilgili şöyle bir sıkıntı daha yaşandı. Büyükşehirle  birlikte İlçe Belediyelerinin önemli hizmetlerinden çoğu Büyükşehir Belediyesi yürütecek. Şuanda kurumsal yapı tamamlanmaya çalışılıyor. Fatsa Belediyesi 2.5 milyon TL geliri olması gereken bir belediye iken şuan 1.2 milyon TL geliri olan bir belediye haline geldi. 2.5 milyon TL’ye göre bir hizmet felsefesi ortaya koymayı planlarken, şuan gelirleri yarı yarıya gerilemiş oldu. Bu kriz elbette aşılır. Belediye elinde mülkleri varsa bunların bir kısmını satarak değerlendirebilir ve rahatlama sağlayabilir. Bununla beraber  bir kısım yatırımlarda ise Büyükşehirin desteği olacaktır. Kimin nerede eksiği varsa diğer taraftan tamamlanacaktır. Öyle hissediyorum ki bu şok atlatılacaktır. Mali açıdan dengeler tekrar düzenlenecektir. Aynı zamanda hizmetin aksamasına sebep olacak bir kriz oluşmayacaktır” dedi

“Fatsa’ya olan yatırımlarımız hızla devam ediyor”

Hastane inşaatı’nın ve eğitim yatırımları’nın hızla devam ettiğini belirten ŞENER; “ Uzun vadede Fatsa için önemli olan iki proje var. Birisi çevre yolu, diğeri ise ihtiyaç olan liman meselesidir. Bu iki proje için çalışmalarımız sürüyor. Liman içinde en doğru yer Fatsa’dır. Eğitim ve sanayi için yatırımlarımız devam ediyor. Organize Sanayinin büyüme ve gelişme çalışmaları hızla devam edecektir. Fatsa’da bir Spor Lisesi bir de Sosyal Bilimler Lisesi’nin açılmasını arzuluyoruz. Bunların çalışmalarını da ivedilikle takip etmekteyiz. 800 milyarlık yatırıma sahip olan  Fatsa Gençlik Merkezi’nin inşaatı devam ediyor. Tahminen aralık ayı içerisinde bu projemiz bitecektir. 400 milyarlık yatırıma sahip olan Ek saha’nın ışıklandırması ve tribünleri düzenlendi. Fatsa Şehir Stadı için 1,2 milyon TL’lik yatırım geldi. Mevcut Fatsa Şehir Stadı Kentsel Dönüşüm’den ötürü yıkılacak ve büyük ihtimal Meşebükü taraflarında yeni bir alana yapılacak. Gelen ödenek ise mandırada ki kapalı spor salonu’nun yenilenmesi üzere aktarımı yapıldı. Kapalı spor salonumuzda böylelikle yenilenecektir”dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde