17 Mayıs 2024

FATBO Üyeleri İftarda Buluştu

  • PDF

Fatsa Ticaret Borsası (FATBO) üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi.
Atatürk Park Restaurantra gerçekleştirilen iftar yemeğine Borsası üyelerinin yanı sıra; Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe, Garnizon Komutanı Binbaşı Salih Gödek, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Elmas, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, "Düzenlediğimiz iftar yemeği programınıza katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ticaret borsamız 1991 yılında kuruldu. Kurulduğu yılda genel sekreterimiz olarak göreve başlayan Hakan Ateşli kardeşimizi bu yıl kaybettik ve ilk defa Hakan Ateşli olmadan iftarımızı açtık. Hakan Ateşli’yi kaybetmenin derin acı ve üzüntüsü içindeyiz. Merhuma Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dilerim. Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.

“Yeni Sezonda Fındık Fiyatı 9 Tl İle Start Alır”
Açıklamalarına devam eden Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, "2014 yılı fındık rekoltesi 400 bin ton’un altına düşmez. Yeni sezonda fındık fiyatının 9 liradan açılacağını tahmin ediyorum"dedi.
Fındık hasadının yaklaşık 15-20 gün sonra başlayacağını, rekoltenin 400 bin ton civarında olacağını beklediklerini söyleyen Ali Feyzi,"2014 yılı fındık hasatı 20 gün sonra başlayacak. Ben fındık sezonunun fındığın bütün taraflarına üreticilerimize, tüccarlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Herkese yeni hasat döneminde bol kazançlar diliyorum. 2014 yılı fındık rekoltesi 400 bin tonun altında gözükmüyor.Bu rekoltenin daha az olduğunu iddia eden kurumlar var. Yaptıkları rekolte açıklamalarını ciddi bulmuyorum. Daha yüksek olduğunu ifade eden ihracatçı firmalarımız da var onu da zaman gösterecek. Rekolteyi çok göstermek nasıl piyasayı manüple etmekse, az göstermek de bu durumun aynısıdır. İnsanları beklentiye sokmaya gerek yok. Geçmişimizde bu talihsiz açıklamaları yapan yetkililer, yatırım yapmak isteyen kişilerin evini, arabasını satıp fındık alarak değerlendirmek istemesine sebep oldular ve büyük zararlara sebebiyet verildi. O günleri asla unutmamalıyız. Herkes kendi işini yapmalıdır. Kimse fındık çok para edecek diye evini arabasını satıp fındık ürününe bulaşmamalıdır. Herkes çok dikkatli olsun” dedi.
Yeni dönemde piyasanın 9 bin liradan açılmasını beklediğini söyleyen Feyzi,"Üreticilerimizin fındığının para etmesi bizim için sevindirici bir durumdur. Bizler de bu anlamda gayretli çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.
İftar yemekği, canlı müzik eşliğinde son buldu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde