17 Mayıs 2024

Orman Vasfını Yitirmiş Arazilerin Listesi Oluşturuluyor

  • PDF

Fatsa Mal Müdürlüğü, orman vasfını yitirmiş araziler ve tarım arazisi vasfında belirlenen arazilerin listesini hazırlayarak, bu arazilerin satış işlemlerini gerçekleştiriliyor.
Fatsa Mal Müdürü Ömer Sezgü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gündemimizde 2B orman arazilerinin satışları var. Ayrıca buna tarım arazilerini de eklediler. Bugünlerde konuyla ilgili yoğun çalışmalar yapıyoruz. Bu satışların sürelerini uzattılar, 6 aylık bir başvuru süresi var. İlgili vatandaşları bularak çağrıda bulunuyoruz. Satış işlemi hakkında bilgilendirip haklarını anlatıyoruz, daha sonra ki, dönemde de onlardan taleplerini alacağız. Tarım arazileri ve orman arazileri üzerinde Kadastro ve Orman Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu çalışmalar sonucu belirleniyor. Orman vasfını yitirmiş araziler ve tarım arazisi vasfındadır şeklinde belirlenen arazilerin listeleri bize geliyor. Bizde bu arazilerin satış işlemlerini yapıyoruz. Bu konuda en büyük sıkıntımız hisseli tarım arazileri. Birden fazla hak sahibi olan tarım arazilerinin satışları biraz daha zor. Aşağı yukarı 412 tane orman arazisi vardı, 165 tanesinin satışını gerçekleştirdik. Ancak, vatandaştan talep olmayınca işlemler ilerlemiyor” dedi.
Müdür Sezgü, “Son dönemlerde kırsal kalkınmayı desteklemelerle birlikte arazi kiralama işleri de oluyor. İyi niyetli başvuruda bulunanlar da var. Sadece bu desteklemeden yararlanmak için başvuranlar da oluyor. Bu taleplerin değerlendirmelerini yapıyoruz. Bu değerlendirme işlemleri için öncelikle başvuru yapılan zeminde incelemelerde bulunuyoruz. İlgili kuruluşlarla yazışmalar yapıyoruz ve ardından ihaleye çıkarıyoruz. Bu arazilerin fiyatları piyasaya göre belirleniyor. Zaten bu fiyatlar üzerinden peşin ödemelerde yüzde 20 indirim sağlayıp, 6 ay ila 6 yıllık taksitler yapıyoruz. Daha önce de bu yerleri kiralamışlar ise fiyatlar daha da uyguna geliyor. Neredeyse bedava vermek istiyoruz; ama vatandaş yine de ilgisiz” diye konuştu.
Sezgü, “Mal müdürlüğü olarak harcamalarla ilgili, milli emlakla ilgili ve muhavekat dediğimiz hazine davalarıyla ilgili faaliyet alanlarımız var. Şu anda Fatsa da genel bütçeye dahil olan kurumların her türlü giderlerini ve personel maaşlarını biz buradan ödüyoruz. Yaklaşık 2600 personelin maaşlarını ödüyoruz. Yılda 120 milyon liralık bir ödeme yapıyoruz. Aslında ilçe ekonomisinde önemli bir yerimiz var"şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde