17 Mayıs 2024

Miniklerin İlk Abdest Heyecanı

  • PDF

Yaz Kura'n Kursları'nda eğitimlerini sürdüren 5-10 yaş grubu minik öğrencilere 'uygun abdest nasıl alınır ' tatbikatı yaptırıldı.
Minik öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği Yaz Kur'an Kursları'nda öğrencilere her konuda uygulamalı olarak bilgiler veriliyor. Eğitici imam hatipler tarafından kursa gelen öğrencilere dualar, kuranı-ı kerim ve dini bilgiler öğretiliyor.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Orta Büyük Camii İmam Hatibi Necati Ergül,"İlk önce öğrencilerimize derslerde abdestin nasıl alınacağını öğrettik. Daha sonra daha iyi kavramaları açısından öğrencilerimizi uygulamalı olarak camimizin bünyesinde bulunan abdesthaneye getirdik ve öğrencilerimize uygulamalı şekilde abdest aldırdık. Sadece abdest konusunda değil, camimizin içinde bulunan muhtelif yerlerini gezdirmek suretiyle bütün namazları aynen namaz kılıyormuş gibi büktün öğrencilerimizin gördüğü sesli ve uygulamalı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza bu dersi sınıfta anlatmamızla, uygulama yaptığımız anda çok büyük farklılıkların olduğunu gördük. Çoçuklarımız, uygulamalı olarak gördüklerinde daha anladıklarını gördük. Bu sayede öğrencilerimiz daha çok heves ediyorlar abdest almayı e namaz kılmayı. Orta cami bünyemizde 200’e lakın öğrencimiz kurslarını sürdürüyor ve bizlerde en iyi şekilde eğitimlerimizi sürdürüyoruz” dedi.
Ailelere de çok önemle tavsiyelerde bulunan Ergül: “Biz, çocuklarımızın bu tür uygulamalı eğitimlerde bunun egzerzisini yaparken, çocuklarımızın abdest alma konusuna çok yabancı gördük. Ailelerimiz çocuklarının dini eğitim almasını çok istiyorlar fakat bu dini eğitimleri alırken ailelerimizden de çok önemli yardımlar bekliyoruz. Ailelerimiz evlerinde abdestlerini alırken çocukları ile birlikte abdest almalarını tavsiye ediyorum.Çocukların bu konuda ilgilerini çekmeleri gerekiyor.” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde