17 Mayıs 2024

Bahçelerdeki Yabancı Otlara Dikkat

  • PDF
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image /home/fatsayenihaber/public_html/ckfinder/userfiles/images/ybncı16_07_2014.JPG

Ordu’nun Fatsa ilçesi Ziraat Odası Mühendislerinden Emrah Öztürk: “Fındık bahçelerindeki yabancı otlarla mücadele zamanı geldi. Üreticiler, dikkatli ilaç kullanarak bu yabani otlardan kurtulabilirler” dedi. 
Fatsa Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Emrah Öztürk, fındık hasat döneminin yaklaşması üzerine bahçelerde yapılacak olan çalışmalar ile açıklamalarda bulundu.Ziraat Mühendis Emrah Öztürk;" Bu dönemlerde fındığa zarar verecek olan yabancı ot ile ilgili üreticiler ilaçlama çalışmaları yapmaları gerekiyor. Bahçelerde en büyük sorun olan yabancı otlar ile ilgili üreticiler ilaçlamaları dikkatli yapsınlar. Fındık ürününe zarar vermesinler. Bu ilaçlar yabancı otlar içindir, fındık için zararlı olabilir. Kullanacağı dozlara dikkat etsinler. Fındık ocaklarına tam yaklaştırmasınlar. Gerekli bilgileri bizlerden, ziraat odalarımıza gelerek alabilirler.” dedi.
Fındığın yüksek kesimlerde az olduğunu belirten Ziraat Mühendisi Öztürk ;"sahile yakın kesimlerde fındık iyi. Fındık, bu yıl inşallah üreticilerimizin yüzünü güldürür” dedi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde