21 Mayıs 2024

ORDU VALİSİ MÜDÜRLERİ UYARDI

  • PDF

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yatırımcı kurumları uyararak, gereksiz, kullanılması mümkün olmayan veya atıl kalabilecek yatırım talep etmemelerini istedi. Balkanlıoğlu, “Bir bina yatırımı yapmadan önce iyi fizibilite yapın. Ordu’da yapıldıktan sonra hiç kullanılmamış ve metruk vaziyette kalan binalarla karşılaştım” dedi.
"KAYNAĞI HALKTAN ALIYORUZ, HALKA VERMELİYİZ"
Ordu İl Koordinasyon Kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yatırımcı kuruluşları yapacakları yatırımlar hakkında uyardı. Kamu yatırımlarına parayı devletin verdiğini, devletin ise halktan aldığını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Biz de bürokratlar olarak devletten aldığımızı halka vermek zorundayız. Bazı kurumlarla Bakanlıklardan talep edilen yatırımlar konusunda ayrılıyor olabiliriz. Ancak bazı yatırımlara bakıyorum, şaşılacak derecede iyi koordine edilmeden, iyi bir fizibilite yapılmadan yatırım şeklinde karşımıza çıkıyor” diye konuştu.
"HİÇ KULLANILMAYAN YATILI OKUL VE SAĞLIK OCAĞI VAR”
Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti: “Bazen yapılmış ama hiç kullanılmamış kamu yatırımı görüyoruz. Bu şekilde harcanan paralarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Türkiyede bu şekilde yarım kalmış atıl, hiç kullanılmamış veya yapılmasına ihtiyaç kalmayan, çok kısa kullanılmış veya ihtiyacın çok çok üzerinde yapılmış ve asla da kullanılmayacak kamu yatırımları olmasaydı belki Türkiyenin iç borcunun büyük bir bölümü bugün karşımızda olmayacaktı. Hiçbir gün kullanılmadan dev gibi yapılan binalar, metruk vaziyette. Bunların oluşmasının sebebi iyi koordine edilememesi.Okullarda sürekli azalan çocuk sayıları bilinerek okullar yapılmalı, talepler düzgün istenilmeli. Bazen bizden dev gibi bir okul binası talebi oluyor. Acaba orada o kadar çocuk var mı? Tek gün kullanılmamış yatılı okul var. 4 katlı sağlık ocağı binası yapılmış tek gün kullanılmamış.Bir kurumun binası boş duruyor diğer tarafta 15-20 yıl sonra lazım olur diye yapılan binalar var. Bu büyük yatırımları isteyip yaptırdıkdan sonra kullanmayanlar bunu ceplerinden yapsalardı bu şekilde yapmazlardı. O sebeple, yapılan her işin kul hakkı taşıdığı ve vebali olan işler olduğu bilinerek yapılmalıdır”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde