17 Mayıs 2024

Yeni fakülte için siyasiler de hazır

  • PDF

“Ortak bir şekilde bu sorunu çözmek için hareket edeceğiz”

Fatsa’nın büyük bir ilçe olduğunu vurgulayarak ikinci bir fakültenin var olması gerektiğini ifade eden Fatsa AK Parti İlçe Başkanı Fatih SÖZEN, “tüm sivil toplum kuruluşları, bütün siyasi partiler, dernekler ve vatandaşlar etraflıca oturup, araştırıp Fatsa’ya yakışan yeni bir fakülte üzerine mütabakat sağlamalıdır” dedi.

Bu konuda geçmişte de bir çalışma yapıldı ve çalışmalar halen daha devam ediyor diyen SÖZEN, “ Her ne kadar işin sorumlularından olsak dahi; ben Fatsa’nın fakülte anlamında istenilen yerde olmadığını düşünüyorum.  Hem vekillerimiz ile, hem bu işin önderleri ile, hem de Fatsa’da ikinci bir fakültenin olmasını isteyenler ile aynı ortak düşünce ve duygudayız” diye konuştu.

Milletvekilimiz Sayın İhsan ŞENER’in verdiği sözün arkasında durduğunu biliyorum ve takipçisi olacağından eminim diyen Fatih SÖZEN; “Bununla alakalı hızlı bir şekilde bundan sonraki aşamayı takip ediyoruz. İnşallah kısa bir zaman içerisinde Fatsa’ya bu fakülte kazandırılır. Daha işlevsel, daha tercih edilen ikinci bir fakülte Fatsa’ya eğitim anlamında çok şeyler katacaktır. Tabiki bir anda herhangi bir fakülte olsun dememek lazım. Tüm Sivil Toplum Örgütleri, bütün siyasi partiler, dernekler etraflıca oturup, araştırıp Fatsa’ya yakışan fakülteyi seçmelidirler” şeklinde konuştu.

Hangi binanın buna uygun olduğu tespit edilip, Milletvekilimiz Sayın İhsan Şener’in söylediğini destekler nitelikte uygun binanın temini ile süreç daha hızlı ilerler diyen SÖZEN; “ Milletvekilimiz Sayın İhsan Şener’in verdiği sözün arkasında durduğunu biliyorum ve takipçisi olacağından da eminiz. Beraber ortak bir şekilde bu sorunu çözmek için hareket edeceğiz. Bu nedenle bizim tahmin ettiğimizden daha kısa süre içerisinde bu ikinci fakültenin hayata geçmesini temenni ediyoruz. Biraz gecikmiş olması yönünden vatandaşlarımız haklılar. Bundan sonraki aşamaların, bizim için daha güzel günleri getireceğini tahmin ediyorum” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

“Yeni bir fakülte gereksinimine hayır deme imkanımız yok”

Fatsa’ya yeni bir fakülte gereksinimine bir siyasetçi olarak hayır deme imkanım yok fakat bilimsel bir yaklaşım olarak düşünülecek olursa, bunu yetkili kurumların değerlendirmesi gerekiyor diyen Fatsa Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Doğan ÇELEBİ; Bunların çalışmaların yapılıp, ne kadar gerçekçi olduğu belli olmadan, herhangi bir siyasetçinin ve bu işten anlamayan birisinin ortaya attığı bir fikirle bu oluşum olmamaz” dedi.

Şuanki fakülte fikri bir sloganımsı söylenimden ibarettir. Bazı siyasetçilerin kendilerinin var olduğunu göstermek için bir takım söylemden ibarettir diyen Doğan ÇELEBİ; “ Siyasiler herşeye evet derler. O günkü gündem o dur, o gündemden kim ne kadar prim toplayabilir bunu hesaplarlar. Şuan ki fakülte fikri ve bir sloganımsı söyleyimdir. Bazı siyasetçilerin kendilerinin var olduğunu göstermek için bir takım söylemden ibarettir. Deniz Bilimleri Fakültesi’nin ne kadar zorluklarla açıldığını bilen ve içende bizzat bulunan birisi olduğum için yeni bir fakülte’nin açılmasının o kadar kolay olmadığını düşünüyorum. Gerçekçi bir yaklaşımla yaklaşıyorum. Siyasetçiler ancak vaat verirler. Şimdi öyle bir top atılıyorki; yeri bulunsun, binası yapılsın...” diye konuştu.

Yeni bir fakülte açılmasına siyasi kimlikler karar veremez. Yök’ün fakülte açma ile ilgili bilimsel kurulları vardır diyen ÇELEBİ; “ Fatsa yeni bir fakülteyi kaldırabilecek kriterleri taşıyorsa, alt yapı olarak, sosyolojik olarak, ekonomik olarak uygunsa bu fakülte açılmalıdır. Bugün ekonomik açıdan krizin gündemde olduğu bir süreç yaşıyoruz. Bugün Karadenizde fındık yok. Karadenizde göç hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu dengeleri tutturabilmek için önce ekonomiyi dengede tutmak gerekir. Üniversiteler nasıl ihtiyaçlara göre yapılabilir? O bölgedeki sanayi, tarım, her türlü kalkınmanın bilgi eğitim planınında içinde olduğu bir üretim ilişkilerinin, o üretimi kullanacak kurumlar olarak bakılır. Şimdi bunların global şekilde çok yönlü araştırılarak yapılması gerekir. Fatsa’ya geçtiğimiz yıllarda fakülte açılmıştır. Bu da çok araştırılarak yapılmamıştır. Fakültelerin yapımında büyük bir ekonomik potansiyelin olması gerekir.  Tamamen kentleşmiş bir şehrin olması gerekirki dışardan gelen öğrencilerin kent kültürü ile iç içe olan yeni bir kültürle tanışabilsinler” şeklinde konuştu.

Bunların çalışmaları yapılmadan, ne kadar gerçekçi olduğu belli olmadan herhangi bir siyasetçinin ve bu işten anlamayan birisinin ortaya attığı fikirle bu oluşum olamaz diyen Doğan ÇELEBİ; “Siyasetçilerde bu potansiyelin haklılığını bilimsel kurumlarda tartışıp kanıtlaması gerekir. Tıp , hukuk, mühendislik fakülteleri Fatsa için tabiki ideal olur. Ama Deniz Bilimleri Fakültesi’nin bölümleri olan güverte, gemi işletme, gemi makine gibi bölümler açılabilir. Fatsa’nın var olan bir liman isteği vardır ve bu ikisi birbirini destekleyen nitelikte olmaktadır.  Sadece bu bile hazır varolan alt yapıyı büyüterek mükemmel bir oluşum ile geliştirilebilir”şeklinde açıklamalarda bulundu.

 “Fakülte’nin yapımı konusunda destek vermeye hazırız”

Fatsa Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Şakir Cemal Uygun, Fatsa’nın yeni bir fakülteyi kaldırabilecek potansiyeli olduğunu belirterek; yapılması planlanan bu fakülte’nin Milliyetçi Hareket Partisi olarak destekçisi olmaya hazırız diye konuştu.

Fatsa’nın hinterlantı gereği yeni bir fakülteyi kaldırabilecek potansiyeli olduğunu söyleyen UYGUN; Harikalar Diyarı olarak adlandırılan proje alanına bu yeni fakülte binası’nın inşa edilebileceğini ifade etti.

Fatsa’da yeni bir fakülteye ihtiyaç vardır. Çünkü mevcut fakülte istenilen randumanı tam olarak verememektedir diyen Şakir Cemal Uygun; “Yeni bir fakülte Fatsa’nın hakkıdır diye düşünmekteyim. Çünkü Fatsa hinterlantı geniş ve göç alan bir ilçedir. Biz yeni fakültenin yapılması taraftarıyız. Şuanda Harikalar Diyarı olarak değerlendirilmeyi bekleyen boş alana yeni fakülte inşa edilebilir. Kampüs alanları, bahçeleri ile güzel bir düzenleme yapılabilir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı olarak bu fakülte’nin yapımı konusunda destek vermeye hazırız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 “Elele vererek Fatsa’mızın menfaatleri düşünülmelidir”

Ordunun en büyük ilçelerinden olan Fatsa’nın fakülte eksiği olduğunu ve Fatsa’nın üniversite olarak şuanki konumundan çok daha fazlasını hak ettiğini belirten Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail KOÇAN; “İlk olarak belirteyim ki, fakülte açılması durumunda elimizden gelen desteği yapmaya hazırız. Fakültenin ekonomik açıdanda Fatsa’ya birçok kazanımları olacaktır. Bu konuda herkes bir araya gelmeli ve elele vererek Fatsa’mızın menfaatleri düşünmelidir” dedi.

Fatsa’ya Mühendislik Fakültesi’nin açılması’nın uygun olacağını düşünmekteyim diyen İsmail KOÇAN; “Bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi teşkilatlar hukuk bölümünün açılmasının uygun olacağını ifade ettiler. Ben hukuk fakültesinden ziyade mühendislik fakültesinin daha uygun olacağını düşünmekteyim. Çünkü hukuk fakültesi tek bölümden oluşmaktadır. Bu nedenle puanlama sistemini etkileyecektir ve öğrencilerde tercih sayısını düşürecektir. Dolayısıyla tercih sayısı düşük olduğundan öğretim görevlileri de Fatsa’yı tercih etmeyeceklerdir. Daha önce Çarşamba’da Hukuk Fakültesinin kapanması bu şekilde olmuştu. Fatsa’nın hukuk fakültesi ile birlikte bu gibi bir durumla karşı karşıya gelme ihtimali var. İçerisinde bir çok bölüm barındıran mühendislik fakültesinin çok daha yararlı olacağını düşünmekteyim” diye konuştu.

 Bu konuda bizler siyasi parti temsilcileri el ele vererek, Fatsa’mızın menfaatini düşünmeli ve birlik içinde çalışmalarımıza yön vermeliyiz diyen KOÇAN; “ Tabi ki sadece siyasi partiler değil, sivil toplum kuruluşları, Fatsa Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, Fatsalılar ve bölgemizin milletvekillerinede gerçek manada büyük iş düşmektedir. Milletvekilimizin yanılmıyorsam yerinizi tahsis edin, inşaatınızı yapın ben yeni bir fakülte’nin kazanımını Fatsa’ya sağlayacağım tarzında bir önerisi olmuştu. İnşaat konusunu Fatsa’nın el birliği ile başarabileceğine inanıyorum. Yer konusunda ise, fakültemizin yeri şehir merkezinde değil de Fatsa’nın geniş olan arka bölümlerinde olmalıdır. Bu bölümlerde kullanılabilecek birçok uygun alan zaten mevcut. Hem arsa maliyetleri uygun olacak hemde Fatsa’nın arka bölümlere doğru genişlemesine de yol açacak. Buna kamuoyu karar verecektir ama kumru yolu ve sazcılar tarafında uygun olacak yerler mevcuttur. Bu sorunları kafamızdan atarak Fakülteyi nasıl hayata geçirebiliriz ona odaklanmamız gerekir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde