17 Mayıs 2024

“Fatsa’da resime verilen değer artmalı”

  • PDF

alt

Fatsa’da resim kültürü’nün eksikliğinden dem vuran ve bu kültürün aşılanması adına gerekli çalışmaların yapılması gerektiğine vurgu yapan Mehmet CEVAHİR,“ Vatandaşların düğüne giderken tencere, tava gibi hediyeler alması yerine, bir resim tablosu hediye etmesi daha anlamlı ve manidar olacaktır” dedi.

10 yıldır resim yapıyorum ve bu işi hoby olarak gerçekleştiriyorum diyen Mehmet CEVAHİR, “Fatsa’da resim konusunda çok büyük boşluk var. Sanatçıya sahip çıkacak yer bulunmuyor. Kaymakamlık belediye ve diğer kurumlar hiçbiri sanatçıyı desteklemiyor. Fatsa’da resimle uğraşan insanları bir araya getirip resim sergileri düzenlemiyorlar. Resim pahalı bir uğraş. Bir resim 250 liraya maal oluyor. Bunlara bilhassa Belediyelerin destek vermesi gerekiyor” dedi.

 100’e yakın tablosu bulunduğunu ifade eden CEVAHİR, “ Ben ressam değilim, bu işi sevdiğim için yapıyorum. Yaptıkça da daha fazla ilerletiyorum. Oysa resim yapan insanlar sattıkça heveslenir. Bence insanlar bir düğüne giderken tencere, tabak yerine bir tablo, resim alıp onu götürmeliler. Bu kültürün Fatsa’da oluşturulması gerekmektedir. Bir ev çiçeksiz ve resimsiz olmaz. Fatsa’da resime ve sanata verilen değerin artmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: Çarşamba, 09 Temmuz 2014 10:49

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde