21 Mayıs 2024

ORDU’DA NİKAH ÜCRETİ DÜŞTÜ

  • PDF

n05.07.2014

Altınordu Belediyesi Meclisi, nikah ve moloz nakliye işlerinden alınan ücretleri düşürdü.
Altınordu Belediyesi Meclisi, Temmuz ayı toplantısının ikinci birleşiminde aldığı kararla nikah ücretlerinden alınan 200 lira ücreti 110 liraya, moloz birikintilerinin kamyonla nakliyesinden alınan 367 lira ücreti ise 100 liraya düşürdü.
Buna göre, mesai saatleri içerisinde Belediye nikah odasında yapılacak nikahlardan alınan 50 TL ücret 70 TL olarak belirlenirken, hafta içi ve hafta sonları özel salonlarda yapılacak nikahlardan alınan 200 lira ücret ise 110 liraya indirildi.
Özel ve tüzel kişilere ait moloz birikintilerinin isteğe bağlı olarak kamyonla nakliyesinden alınan 367 TL ücret, komisyonda görüşülerek 100 liraya indirildi. Alınan kararlar Altınordu Belediyesi Meclisi tarafından onaylanırken, belirlenen ücretler üzerinden KDV’de ayrıca hesaplanacak.
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, halkı doğrudan ilgilendiren ücretlerin makul hale getirilmesi ve hizmetlerin hızlandırılması için yapılması gereken bir çalışma yaptıklarını belirtti. Tekintaş, “Meclis olarak aldığımız kararlar ile bu ücretleri yeniden yapılandırılmasını sağladık. Bunun haricinde birim müdürlerimizin hangi yönetmelikle işlem yapacaklarını belirlemek adına bir çalışma gerçekleştirdik. Daha önce komisyonda görüşülen bu kararları meclisimizde de onaylayarak birim müdürlerimizin bundan sonraki dönemde hangi yönetmelik ile çalışacaklarını ve hizmet üreteceklerini mecliste onaylayarak neticelendirdik. Bu toplantı ile meclisimiz 1 Eylül 2014 tarihine kadar çalışmalarına ara verdi. Ancak Bizler Altınordu Belediyesi olarak çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde