21 Mayıs 2024

DOĞAN ÇELEBİ: 2 TEMMUZ SİVAS KATLİAMINI LANETLİYORUZ

  • PDF

95 Yıl Önce İşgal Edilen Ülkemizin Kurtuluş Mücadelesinin Bağımsızlık Meşalesine Ev Sahipliği Yapmış Olan Sivas, 2temmuz Da Bu Yakılan Özgürlük Ve Bağımsızlık Mücadelesini Söndürmeye Çalışan Yobazların, Mandacı Zihniyetlerin Yeniden Hortlatılmasının Kanlı Provası Olmuştur.

Sivas Katliamı 2 Temmuz 1993 Tarihinde Sivas Ta Pirsultan Abdal Kültür Derneği Tarafından Organize Edilen Anma Törenleri Sırasında Meydana Gelmiştir. Aralarında Aziz Nesin İnde Bulunduğu Pek Çok Sanat Cı Ve Fikir İnsanı Dönemin Sivas Valisi Ahmet Karabilgin İn Özel Davetlisi Olarak Bu Kente Geldiler. Kültür Merkezi İçinde Karşıt Grubun Taşlı Sopalı Saldırısı Araçların Yakılması İle Başladı. Oldukca Kalabalık Grup Daha Sonra Madımak Otelini Ateşe Verdi. Sonuç 35 Aydınımız Diri Diri Yanarak Katledilmiştir. Bu Olayla İlgili 190 Kişi Gözaltına Alındı. Ne Yazıkki Çeşitli Şekillerde Yargılananlardan 33 Kişi İdam Cezasına Çarptırıldı. 2002 De İdam Cezasının Bu Hükümet Tarafından Kaldırılmasının Ardından Bu Cezalar Müebbet Hapse Çevrildi.

Bu Olaydan Dolayı Aranan Ve Yakalanan Sanıklar, Özel Himayeler Altında Korunmuş Adeta Devlet Güvencesinde Yaşamlarını Sürdürmüşlerdir.Hatta Aranan Şahsın Birisi Polis Karakoluna 100 Metre Mesafede Uzun Süre Yaşamış Eceli İle Öldükten Sonra Polisin Burnunun Dibinde Olduğu Anlaşılabilmiştir. Kimileride Kaçak Olarak Devlet Dairelerınde Çalışmaya Devam Etmişlerdir. Şekil Olarak Bitirlen Bu Davanın Sonucuna Bu Günkü Başbakanımız Hayırlı Olsun Diyebilmişlrdir.

Bu Davaya Bakan Avukatlar Ve Bu Yaşanan Acı Ve Utanç Verici Olayı Savunanlar Belediye Başkanı Ve Milletvekili Yapılarak Adeta Ödüllendirilmişlerdir.

Bu Da Gösteriyorki; Ülkemizi Çağdışına, Ortaçağ Karanlığına İtmek İsteyen Emperyalist Güçler, Bu Tür Oyunları Yer Yer Zaman Zaman Sergilemektedirler.

Bu Olaydan Çıkarılması Gereken Ders: Tarih Bu Katiamları Yapanları Asla Affetmeyecek Onlar Toplum Vicdanında Mahkum Olmaya Devam Edecekleklerdir. Orada Yanan Aydınlarımız, Ozan Düş Kişi Gözaltına Ünür Yazar Sanatçılarımız Gelecekte Ülkemizin Aydınlığı İçin Bedenlerini Feda Edenler Yüce İnsanlar Olarak Önümüzü Aydınlatmaya Devam Edeceklerdir.

Fatsa Cumhuriyet Halk Partisi Olarak Bu Olayları Yaratancanileri Şiddet Ve Nefretle Kınıyor, Canlarını Yitiren Aydınlarımızı Şükran Ve Minnetle Anıyoruz. Ruhları Şad Olsun.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde