17 Mayıs 2024

Sivil Toplum Kuruluşları Hazır 2. Fakülteyi İstiyoruz

  • PDF

a6.02.07.2014a1.02.07.2014a2.02.07.2014a3.02.07.2014a4.02.07.2014Geçtiğimiz haftalarda Fatsa Ticaret Odası öncülüğünde düzenlenen kahvaltı programında Fatsa Sivil Toplum Örgütü Başkanlarıyla bir araya gelen Ordu Ak Parti Milletvekili İhsan Şener; Fatsa’ya yapılması planlanan olası birtakım yatırım kalemlerini sıralamıştı.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş’ın bir sorusu üzerine, İhsan Şener söz konusu toplantıda, “fakülte binası hazır olduğu anda Fatsa’ya yeni bir fakültenin el birliği ile açılabileceğini buradan müjdeliyorum” demişti.

Bizde Yeni Haber Gazetesi olarak Fatsa’daki sivil toplum kuruluşu yetkililerinin yeni bir fakültesi açılması ve bu fakülte binası’nın nereye ve hangi koşullarda kazandırılabileceği konusunda görüşlerine başvurduk.

İşte cevaplar...

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun KARATAŞ

Fatsa Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa’ya kazandırılacak yeni bir fakülte etrafında herkesin birleşeceğini söyledi ve bu noktada biraraya gelerek bina kazandırma konusunda güçbirliği ve sinerji oluşabileceğini ifade etti.

Sayın Milletvekilimiz İhsan Şener, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla gerçekleştirdiği kahvaltı programında kendine yönelttiğim soru karşısında; Fatsa’da uygun bir alana yeni bir bina yapıldığı taktirde yeni bir fakülte’nin kazandırılacağı’nın müjdesini vermişti diyen KARATAŞ; “ Bu da açıkcası bizi sevindirdi. Bu noktada Fatsa’da eğitim çıtasını yükselteceğine inandığımız, örnek vermek gerekirse bir “Hukuk Fakültesi’nin” var olması gerektiğinin doğru olduğunu düşünüyoruz. Tabi Sayın İhsan Şener’in de fakülte binası hazır olduğu taktirde herhangi bir fakülte getirebiliriz ifadesini kullanması bizim heyecanımıza heyecan kattı. İnanıyorum ki Fatsa’da fakülteye uygun yerler bulunmasında zorluk çekilmeyecektir. Eğer bir fakülte binası yapılacaksa buna sahip çıkılacağından hiç kaygımız yok. Bu noktada siyasilerimiz, milletvekillerimiz bize bu sözü verdiği taktirde inanıyorum ki Fatsa’da bu sinerjiyi yakalayacağız. Gerek Ticaret Odası olarak, gerek bizim dışımızda bizle beraber olan diğer sivil toplum kuruluşları olarak Belediyemizle, Kaymakamlığımızla ortak biz çalışmayı ortaya koyarak bu binayı kazandırabileceğimiz güçte olduğumuzu düşünüyorum. Belki de bunu yapabilecek güçte çok değerli iş adamlarımız var. Dolayısıyla bu noktada Milletvekilimiz İhsan Şener Bey’i Fatsa’daki Sivil Toplum Kuruluşları ile tekrardan buluşturarak bu konuyu daha ayrıntılı şekilde gündeme getirmeyi düşünüyoruz şeklinde açıklamalarda bulundu.

Fatsa eğitimde geri kalmış olabilir. Bunu ileriye taşımak için elimizden gelen herşeyi yapmaya hazırız diyen KARATAŞ; “ Bu noktada milletvekilimizin katkıları olacağından eminiz. Fakültenin yeri konusunda da tabiki ortak bir karar velicektir ve en uygun yer temin edilecektir. Ama benim yakın olarak değerlendirdiğim yer eski çevik kuvvetin olduğu yerdir. Oraya bir ek bina ve tadilatla uygun hale getirebilir. Orası ayrıca ileriye dönük genişleme olasılığınada uygun bir yerdir. Oradaki kulanılmayan bina da böylelikle değerlendirilmiş olacaktır” dedi.

Fatsa Genç İş Adamları Derneği Başkanı M. Serkan ERDİK

Fatsa Genç İşadamları Derneği Başkanı Serkan ERDİK,” odalarımız ve siyasi partilerimiz hiçbir ayrım yapmaksızın biraraya toplanıp biran önce fakülte binasının yapılması noktasında ortak bir düşüncede biraraya gelmelidir” dedi.

Ordu Milletvekilimiz İhsan Şener’in de belirttiği gibi Fatsa’ya yeni bir fakülte’nin gelmesi noktasındaki en önemli şartlardan bir tanesi fakülte binasının kazandırılmasıdır diyen Erdik; “Bu fakülte binası yapıldığı taktirde YÖK tarafından bu fakültenin verileceği söylendi. Bu yeni fakülte Mühendislik, İç Mimarlık, Hukuk olabilir. Bir fakültenin gelmesi Fatsa’nın ekonomik, kültür ve sosyal hayatına inanılmaz bir canlılık katar. O yüzden fakülte binası yapılması noktasında, Fatsa’nın bütün Sivil Toplum Kuruluşları’nın, bütün kamu kurumlarının bir araya gelip bu konuda yapılması gerekenleri acilen bir yol haritası şeklinde belirlemesi gerekiyor. Biz biran önce bu noktaya birilerinin el atmasını istiyoruz. Odalarımız, siyasi partilerimizin hiçbir siyasi kimlik ayırmadan toplanıp biran önce Fakülte binasının yapılması noktasında nasıl bir ortak düşüncede buluşabiliriz ve neler yapılabilir diye acilen karar vermelidir. Bu konuda Fatsa Genç İş Adamları Derneği olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Ama şunun altının çizilmesi lazım. Fakülte binası bunun bir başlangıcıdır. Artık Fatsa’da hiçbir siyasi kimlik ayırt etmeksizin düşüncelerin, görüşlerin alınıp kararların verilmesi gerekiyor. Fatsa’da güzel projelere imza atabilmemiz için iktidar partisinin, muhalefet partilerin, tüm kurum ve kuruluşların ve halkın görüşleri alınarak ortak bir çerçeveden bakılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve Fatsa Gıda Maddeleri Odası Başkanı Aydın BOSTANCIOĞLU

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve Fatsa Gıda Maddeleri Odası Başkanı Aydın BOSTANCIOĞLU, Fatsa’ya yeni bir fakülte kazandırılmasının büyük bir kazanım olacağını söyledi ve bunun için elimizden gelen desteği vermeye hazırız diye konuştu.

Bu yeni fakülte’nin inşa edilebileceği birçok uygun alanın bulunduğunu belirten Bostancıoğlu; “ Fatsa’da varolan bu kamusal alanlar üzerinde mutabakat sağlanarak fakülte binası’nın nereye yapılacağı konusunda ortak karar alınabilir. Fatsa’ya yeni bir fakülte kazandırılacaksa biz de sivil toplum kuruluşları olarak üstümüze düşen görevleri yapmaya hazırız” dedi.

Fatsa Ziraat Odası Başkanı Mehmet ÖZGEN

Fatsa için yararlı olacak olan her konunun arkasında olduklarını ve Fatsa’ya yeni bir fakülte kazandırılması konusunda da destek olacaklarını ifade eden Fatsa Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özgen; “Fatsa coğrafi açıdan bakıldığı zaman çok büyük bir ilçedir. Fatsa’ya tabiki yeni bir fakülte yapılması lazım. Birçok ilden daha büyük bir nüfusa sahibiz. Fatsa; herşeyin en güzelini hak ediyor. Ama şöyle birşey de söz konusu. Rastgele biz fakülte istiyoruz demekle olmuyor. Yerinin belirlenmesi, ödeneğin sağlanması gibi hususlarda söz konusudur. Fatsa’daki Sivil Toplum Örgütleri bu organizeyi muhakkak ki birliktelik içerisinde yapacaktır. Biz de Ziraat Odası olarak destekçi olacağız. Bugüne kadar Fatsa için yararlı olacak her konu ve projenin destekçisi olduk, bundan sonrada olacağımızı belirtmek isterim” diye konuştu.

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali FEYZİ

Fatsaya yapılacak 2. fakülte için Ticaret Borsası olarak elimizden gelen desteği ve katkıyı vermeye hazırız diyen Ali FEYZİ; “ Fatsa’nın yeni bir fakülte binası yapabilecek gücü vardır. Bu fakülteyle birlikte binlerce öğrenciyi bünyesinde barındıracak potansiyelide mevcuttur. Fatsa’da en az 5 bin tane üniversite öğrencisi olması gerektiğini düşünüyorum. Bu öğrenci sayısı ne kadar fazla olursa, Fatsa’mızın ekonomisine, sosyal yaşantısına, kültürül faaliyetlerine okadar daha katkı sağlayacağını düşünmekteyim. Biz Ticaret Borsası olarak yeni fakülte’nin Fatsa’mıza kazandırılması hususunda elimizden gelen destek ve katkıları vermeye hazırız” diye konuştu.

Son Güncelleme: Çarşamba, 02 Temmuz 2014 11:16

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde