21 Mayıs 2024

FINDIĞI FIRTINA VURDU…

  • PDF

fndk02.07.2014

Bölgemizde 27 Haziran gecesi Başlayıp 28 Haziran sabahına kadar etkili olan fırtına sebebiyle Fındık bahçelerinde zararlar meydana geldiğini söyleyen Ziraat Mühendisi İbrahim Ethem KiBAR. Rüzgar alan bahçelerde hasarın ciddi boyutlarda olduğunu diğer bölgelerde ise lokal hasarlar oluştuğunu söyledi.

Don, Küllenme derken fındığı şimdi de fırtına vurdu!

Ziraat Mühendisi İbrahim Ethem KiBAR : Fırtına bir doğal afettir, Bahçelerimizi sigortalatmadan başka yapabileceğimiz bir şey yok, Daha önce üreticilerimizi sigorta yaptırmaları konusunda uyardık, Sigorta yaptıran çiftçilerimiz gerçekleşen fırtına hasarından sigorta sayesinde çok fazla etkilenmeyecek, Bahçelerini sigortalatan Çiftçilerimizin Hasar ihbarında bulunması gerekiyor. Hasar ihbarında bulunmak için isterseniz Sigorta yaptırdığınız acenteye ya da 444 82 77 numaralı TARSİM Çağrı merkezine Poliçe numaralarıyla birlikte başvuru yapmaları gerekiyor dedi.

Bahçelerinizi gezmeden ihbarda bulunmayın.

Fırtına hasarının her bahçede olmadığını söyleyen Kibar : Rüzgar alan bahçelerimizde hasar oranının yüksek olduğunu diğer bahçelerde ise lokal zararların meydana geldiğini söyledi. Bazı bölgeleri gezip inceleme yaptığını söyleyen Ethem Kibar. Aynı yükseklikte olan güney`e bakan bahçelerde hiçbir fırtına zararı yokken kuzey`e bakan bahçede ise hasarın % 50 lere vardığını söyledi.

Fırtına sadece Fındığı vurmadı !

Ziraat Mühendisi İbrahim Ethem Kibar : İnceleme yaptığı bölgelerde fırtına hasarının sadece fındıkta olmadığını Ceviz ağaçlarında ve meyve ağaçlarında da hasarlar meydana geldiğini, fırtına dolayısıyla birçok ağacın yıkıldığını söyledi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde