21 Mayıs 2024

MUHTARLARDAN YEDAŞA TEPKİ

  • PDF

my02.07.2014

Fatsa’da 17 Mahalle Muhtarı bir araya gelerek YEDAŞ’a tepkilerini gösterdiler. Mahalleler de meydana gelen elektrik arızaları ile ilgili muhatap bulamamaktan ve Yedaş’ın yeteri kadar ilgilenmediklerini belirten mahalle muhtarları “ Bu konuya birlik içerisinde çözüm getirmeliyiz” dediler.

Mahalle Muhtarları adına konuşma yapan Yukarıardıç Mahalle Muhtarı Yılmaz Gezer; “Mahallece karanlık bir ramazan ayına girdik, insanlar teravih namazına gitmek için el feneri istiyor. Yedaş hiçbir sorunumuzla ilgilenmiyor” dedi.

“ Kötü gider, iyi gelir sandık”

Yedaş yetkilileri ile toplantı yapmak istediklerini ancak çağrılarının dikkate alınmadığını ifade eden Gezer; “Biz gerekirse bu sorunumuzun çözülmesi için Ankara’ya Bakanlığa kadar gideceğiz. Tüm mahalle muhtarlarının ortak sorunu YEDAŞ’ın mahallelere hizmet etmemesi, eskiden TEDAŞ bütün sorunlarımızı çözüyordu. Ama YEDAŞ hiçbir sorunumuzu çözmüyor. TEDAŞ’ı özelleştirirken bizlere çok vaatte bulunan yetkililer maalesef o sözlerin arkasında duramadılar.Kötü gider iyi gelir sandık. Elektirik arızaları için muhatap bulamıyoruz.Arıza kayıt için 186 arıyoruz. Ama Samsun’da olduğu için bizim sorunumuz çözülmüyor, telefon hattında bizi 15 dakika bekletiyorlar. Fakat bizim mahallelerimizde hiçbir sorun çözülmüyor. 186 bildirdiğimiz sorunları sıraya aldıklarını bu sürenin 1 aya kadar sürdüğünü bu durumdan dolayı mağduruz. Biz çözüm arıyoruz. Bizim eğer sorunlarımızı çözmezler ise bizlerde hiçbir YEDAŞ yetkilisini Mahallelerimize sokmayacağız. Çünkü bu durum bizi çok bunaltı. İlçemize bağlı 79 mahalle muhtarımız var bütün mahallelerimizin sıkıntısı var. Mahallerimizdeki elektrik direkleri çok bakımsız özellikle kış aylarında çok büyük sıkıntılar yaşadık” dedi.

"Çözüm için neden Samsun’u arayalım ki?”
Fatsa ile ilgili sorunun Fatsa’da çözülmesi gerektiğini ifade eden Gezer: "Biz, Samsun'a bağlı kalmak ve arızalarımızın çözümünü Samsun'da aramak istemiyoruz. Ben Fatsa'nın yukarıdaki mahallesi ile ilgili bir arızada Samsun'u aramak zorunda bırakılmak istemiyorum, hiçbir muhtarımız ya da vatandaşımız da istemiyor. Biz, arızamızı Fatsa'ya bildirelim, Fatsa'daki ekip de hızlıca yerine ulaşarak sorunu çözebilsin. Ben şimdi mahallemden gelirken yaklaşık 10 tane elektrik sorununu not aldım. Mahallemizdeki sokak lambaları yanmıyor, vatandaşlar teravih namazına bile el feneriyle gitmek zorunda kalıyor. Arıza bir türlü yapılmıyor ya da yapılmak istenmiyor. Sorduğumuz zaman iş yoğunluğundan bahsediyorlar. Bir ekip olduğunu ifade ediyorlar. Koskoca YEDAŞ bir ekiple neden çalışıyor? İki ya da üç ekip çalıştıracak kadar parası yok mu?" şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde