17 Mayıs 2024

RAMAZAN YARDIMLARI SAHİPLERİNE ULAŞACAK

  • PDF

fysv02.07.2014

Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Ramazan ayında yapılacak sosyal yardımlarla ilgili hazırlıkların tamamlandığını, yardımları önem sırasına göre paylaştıracaklarını söyledi.
Yardım alan vatandaşların mesaj yoluyla bilgilendirildiğini ifade eden Atmaca, “Bilindiği gibi Ramazan ayı başlamadan önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza(SYDV) bağlı vatandaşlarımızın aldığı yardımlarla ilgili olarak dağıtım yapmaktayız. Bu sene yardım amacıyla Ramazan’la ilgili olarak ek pay geldi. Yaklaşık 150 bin TL. Biz bunları vatandaşlarımıza dağıtmadan önce derecelendirdik. Önem sırasına göre yardımları paylaştıracağız. Gelen 150 bin TL’nin üzerine vakfımızın tasarrufundan 75 bin TL ilave edeceğiz. Toplam bin 500 vatandaşımıza 150 TL yardım yapmak suretiyle Ramazan’da kendi ihtiyaçlarını karşılaması için yardım yapıyoruz. Bugün bin 500 vatandaşımızı tespit ettik. Hepsine mesajla paralarının banka hesaplarına yatırıldığını bildirdik. Bu doğrultuda bir sistem geliştirdik. Yurttaşlarımıza bir yardım söz konusu olduğunda kaymakamlığımıza veya vakfa gelmeden kendilerine gelen mesajla yardımların gerçekleştiğini görebiliyorlar. Gıda yardımı yapılması düşünülebilir. Ancak şöyle bir durum da var: Yardıma ihtiyaç vardır ama tercihen nakitte istediklerini almaları daha uygun olacaktır” dedi.

“Boğulma Vakalarındaki Artış Hepimizi Üzüyor”
Son günlerde artış gösteren boğulma vakalarına da değinen Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, “Yaz aylarının gelmesiyle birlikte halkımız adeta denize akın etmekte. Sadece ilçemizde değil, çevre ilçelerimizde de denize akın edildiğini görmekteyiz. Biz vatandaşlarımızın özellikle cankurtaranı ve plajı olan kıyılara gitmesini isteriz. Havuzlarda ve plajlarda cankurtaran zorunluluğu var. Şehir dışındaki ıssız yerlerde cankurtaran olmadığından o bölgelere gitmemeleri konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polis olarak yurttaşlarımıza broşür dağıttık. Ancak bütün bunlara rağmen denize giren yurttaşlarımızın, özellikle gençlerimizin boğulma olaylarında görmekteyiz. Bu konuda vatandaşlarımızın bilinçli olması, yüzme bilmeyenlerin kesinlikle denize girmemesi, bilenlerinse cankurtaran olan yerlerde girmeleri gerekir. Plajlarda vatandaşların daha ileri gitmemesi için duba koyduğumuz halde dubalardan daha ileri gittiklerini görüyoruz. Bunlar yasak olmasına rağmen vatandaşlarımız dinlememekte. Bir yüzme kültürünün oluşması lazım.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde