21 Mayıs 2024

CHP’Lİ BAŞKANDAN ÜRETİCİYE ÖNERİ

  • PDF

gng02.07.2014

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Osman Güngör, zirai don ve lodos sebebiyle fındık rekoltesinin bu yıl hayli düşük olacağını ancak fiyatın yüksek olacağını vurgulayarak, “Üretici bu yıl banka kredisi kullansın ama elindeki az miktarda fındığı bile hemen pazara indirmesin” dedi.
Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bu yılki tahmini fındık rekoltesinin 66 bin 762 ton olarak açıklandığını, birkaç gün önce meydana gelen lodos sebebiyle mevcut fındığın dallarından döküldüğünü ve rekolte miktarının daha da düştüğünü belirten CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör, “Bu yıl fındık fiyatı 12 lirayı bulabilir. Burada önemli olan üreticinin iradeli durmasıdır” diye konuştu.
Güngör, “Zirai don ve lodos gibi sebeplerle fındık rekoltesi bu yıl hayli düşük olacak. Ordu’da belirlenen 66 bin ton tahmini rekoltenin lodos ile daha da düştüğünü görüyoruz. Bu sebeple fındık fiyatı bu yıl 12 lirayı bulabilir. Ancak tüccar sezonu 8-8.5 liradan başlatmak istiyor. Bu durumda üretici daha ucuz olan banka kredisi kullanıp acil ihtiyaçlarını karşılasın ama fındığını pazara indirmesin. Fındık yıl sonu 12 lirayı bulduğunda pazara indirdiğinde banka kredisini kapatabileceği gibi cebine para bile kalıyor. Bu sebeple üretici iradeli olmalıdır” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde