17 Mayıs 2024

Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Arttı

  • PDF

gdr02.07.2014

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri gıda denetimlerine devam ediyor.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Dursun konuyla ilgili yaptığı açıklamada denetimlerin tüm yıl boyunca artarak devam ettiğini, bu anlamda Ramazan ayı münasebetiyle de unlu mamuller, ekmek ve ekmek çeşitleri, tatlı, pasta ve pastacılık ürünleri gibi üretim işletmelerinin öncelikli olarak denetlendiğini ve bu denetimlerin süreceğini ifade etti.
Dursun, “Gıda kontrol görevlilerince başta ekmek ve ekmek çeşitleri, simit, yufka, tatlı, pasta ve pastacılık ürünleri üreten işletmeler ve bu ürünlerin satışını yapan gıda işletmeleri ile lokanta, restoran gibi gıdaların toplu tüketiminin yapıldığı işletmelerin denetimleri devam ediyor. Bu kapsamda yıl içerisinde yapılan denetimlerde ekmek ve ekmek çeşitleri üreten 23 fırın ile pasta ve pastacılık ürünleri üretimi yapan 3 işletmeden numuneler alınıp, ilgili laboratuvarlara gönderilerek renklendirici madde, tuz, koruyucu madde vb. analizleri yaptırılmıştır. Lokantalardan ise özellikle et yemeklerinin içerisindeki etlerden de numune alınarak laboratuvar analizleri yaptırıldı. 2014 yılı içerisinde şu ana kadar 600 adet işletmenin denetimi yapıldı. Gerekli asgari teknik ve hijyen şartlarını sağlamadan faaliyet gösterdiği tespit edilen gıda işletmeleri ile son tüketim tarihi geçmiş, bozulmuş, kokuşmuş, ambalajı içerisindeki gıdaya zarar verecek şekilde hasar görmüş gıdaların satışını yapmak suretiyle 5996 sayılı Kanun’a aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen işletmelere toplam 13 (onüç) adet idari yaptırım uygulanıyor. İdari para cezaları asgari bin 329 TL’den başlıyor” dedi.
Müdür Dursun, tüm bu hususların yanında, hijyen yönetmeliği kapsamında henüz hijyen eğitimlerini tamamlayamamış olan gıda işletmesi çalışanlarının yönetmelik gereği 05 Temmuz 2014 tarihine kadar Halk Eğitim Müdürlüğü’ne müracaat ederek eğitimlerini almaları gerektiğini kaydetti.
Dursun, tüketicilerin gıda satın alırken etiket bilgilerini mutlaka kontrol etmelerini, bir olumsuzluk varsa şikayetlerini Alo Gıda 174 ihbar hattına iletmelerini istedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde