17 Mayıs 2024

Ordu Mali Müşavir Adayları Sabah Kahvaltısında Bir Araya Geldi

  • PDF

b30.06.2014

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası TESMER Yönetim Kurulu ve Staj Komisyonunun oda stajyerleri ( mali müşavir adayları) için düzenlediği sabah kahvaltısı Ordu TESK Otel de yapıldı. Sabah kahvaltısından sonra Yrd. Doç. Dr. Ömer Kahraman’ının “İletişim Teknikleri” sunumu ile Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel “Güncel Mesleki” konular ve Oda Sekreteri Bahadır Baş “ Geleceğin Mali Müşavirlerinden Beklentiler” konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Tesmer Yönetim Kurulu Ertuğrul Yüksel, Bahadır Baş, Ayşe Gül Şahin, Özlem Yıldırım, Halil Demirel ve Staj komisyonu üyeleri Osman Gözükan, Rabia Tomakin, Esen Ali Bakova ile Oda Yönetim Kurulu Üyesi M.Ender Sönmez katıldı.

 

Toplantının ilk konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Ömer Kahraman “İletişim Teknikleri” konulu sunumda şu konulara değindi; insan psiko, fiziko sosyal bir varlıktır. İnsanın Psikolojik Fizyolojik özelliklerinin toplamı onun davranışlarına ve iletişimine etki eder. Bu anlamda bugün siz değerli mali müşavir adayı arkadaşlarıma etkili iletişim konusunda bazı temel kavramları hakkında bilgileri sunacağım.

 

İletişimde algı %87 göz, %9 işitme, %4 diğer organlar aracılığı ile ortaya çıkar.

 

İletişimde etki eden faktörler ise %55, beden dili %38 ses tonu %7 söz olarak ifade edilebilir. İletişimde söz kullandığımız içeriktir. İletişimde ses tonu mutluluk, korku, kaygı, saldırganlık vb. ses tonu ile anlaşılır. İletişimde beden dili ise el, kol hareketleri, duruş pozisyonunu, ayakların duruş pozisyonları, jest ve mimikleri kapsar.

Yrd. Doç. Dr. Ömer Kahraman sunumun devamında iletişimde beden dili ile ilgili; “ ağzı korumak, baş parmaklar, parmakları ağza götürmek, boyun kaşımak, kulak ovuşturmak, eller yanakta, göz ovuşturma, burun kaşıma, el sıkışma” konularında katılımcılara açıklamalarda bulundu.

 

Toplantının 2.bölümünde oda Başkanı Ertuğrul Yüksel söz aldı. Yüksel Konuşmasında; “Bugün stajyerlerimiz ile gerçekleştirdiğimiz sabah kahvaltısı katılan aday meslek mensuplarına ve etkili iletişim konusunda bize çeşitli bilgiler sunan değerli hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Muhasebe mesleği 1990 yılından bu yana önemli gelişmeler sağladı. Mesleğe başladığımız 1990 yılında üye sayımız 22 bin iken bugün üye sayımız 85 bin olmuştur. Meslektaş sayısındaki artış oranı ile mükellef sayısındaki artış oranı paralel değildir. Meslekteki en sorunlardan birisi meslek mensubu sayısı çok hızlı bir şekilde artar iken müşteri sayısı( mükellef sayısı) aynı hızla artmamaktadır. Bugün Türkiye’de muhasebe mesleği çok önemli bir değişimi yaşamaktadır. Elle kayıt tutulan dönemden elektronik ortamda defter tutulan döneme geçmekteyiz. Pek çok meslektaşımız bu değişime ayak uydurmuş ve kendini bun yeni döneme hazırlamıştır. Darvin’nın söylediği gibi “Canlıların ne en güçlüleri nede en zeki olan hayatta kalır. Canlıların değişime ayak uyduran türleri hayatta kalır.” Dedi. Oda Başkanı Yüksel stajyerler çeşitli bilgiler sundu.

Toplantının son bölümünde Oda Sekreteri Bahadır Baş söz aldı. Konuşmasında şu hususlara değindi. “ odamız stajyerleri ile bugün sabah kahvaltısında bir araya geldik. İl dışında olan birkaç arkadaşımız dışında bütün stajyerlerimiz toplantıya katıldı. Sabah kahvaltısı, zorunlu eğitim ve toplantılara stajyerlerimizin katılmasını çok önemsiyoruz. Bu mesleğin geleceği sizlerin bilgi ve birikimlerinin artması mesleki dayanışmanın sağlanması için bu organizasyonlar çok önemli. Amacımız geleceğin mali müşavirlerinin birlik, beraberlik ve mesleki danışması duygusunu geliştirmektir. dedi. Oda Sekreteri Baş konuşmasının devamında son staj yönergesi ile ilgili stajyerlere çeşitli bilgiler sundu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde