21 Mayıs 2024

BOĞULMALARA KARŞI BROŞÜRLÜ UYARI

  • PDF

b28.06.2014

Ünye Toplum Destekli Polis ekipleri, Ünye’de eğitim gören 10 genci yanına alarak sahil ve plajlarda vakit geçiren vatandaşı boğulmalara karşı broşürle uyardı.
Hemen hemen her yıl boğulma tehlikesinin yaşandığı Ünye bölgesinde, Ünye Toplum Destekli Polis ekipleri vatandaşı boğulmalara karşı uyarmak için harekete geçti. Ünye’de lise eğitimi gören 10 öğrenciyi de “Gönül Elçileri” adıyla yanlarına alan toplum destekli polis ekipleri, RİP(çeken) akıntı ve boğulmaya karşı alınması gereken önlemler ile ilgili vatandaşa yaklaşık bin adet broşür dağıttı.
Çeken akıntıya karşı yapılması gerekenlerinde yer aldığı uyarılarda, “Sakin olun ve asla paniğe kapılmayın. Çeken akıntıya ve dalgaya karşı asla çalışmayın. Akıntının sizi götürmesine izin verin. Akıntı sizi açıya çektikten sonra 1-2 dakika sonra duracaktır. Seslenerek ve tek kolunuzu kaldırarak yardım isteyin. Yüzünüz daima sahile dönük olsun. Sahile paralel olarak yüzün ve akıntıdan çıktıktan sonra sahile doğru yüzün. Hayatınız bizim için önemlidir” denildi.
Toplum Destekli Polis ekipleri, cankurtaran olmayan yerlerde denize girmenin yasak olduğu belirtilen uyarı broşüründe, “Güvenli olmayan, yasaklanmış bölgelerde ve cankurtaran olmayan noktalarda denize girmek hayatınızı tehlikeye atmaktadır. 2008 yılında 9, 2009 yılında 14, 2010 yılında 9, 2011 yılında 16 ve 2012 yılında 21 kişinin can kurtaran bulunmayan bölgelerde hayatını kaybetmiştir. Ayrıca yasaklanmış bölgelerde denize girmenin cezası, Kabahatler Kanunu’na göre 170 TL’dir” ifadelerine yer verildi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde