17 Mayıs 2024

SABRIN SANATLA BULUŞMASI

  • PDF

snt25.06.2014 sntt25.06.2014

Okul yıllarında öğrendiği, Nevşehir Kapadokya’da oldukça meşhur olan ve turistler tarafından büyük ilgi gören çini işlemeciliğini Fatsa’da da devam ettiren Rümeysa Tepe; yaptığı çalışmalarla büyük beğeni ve ilgi topluyor.

Avanos çömleklerinin bu yörelerde fazla bilinmediğini fakat Nevşehir’de oldukça meşhur olduğunu belirten Rümeysa Tepe; “Yaptığım işçiliklerde oksit boyalar ve çömlek tabaklar kullanıyorum. Malzemeleri zaten burada bulunmuyor. Nevşehir Avanos’tan getirtiyorum. Okuldayken hocamızdan öğrenmiştik ve Fatsa’ya döndüğüm zamanda devam ettirmek istedim. Avanos zaten çömlekleri ile meşhur bir yer ve orada yaptığımız bu işlemeler çok talep görüyor. Bildiğim kadarıyla şu an bu çömleklerden Fatsa’da benden başka yapan yok. Avanos çömleklerinin ham maddesini bile burada bulmak çok zor” dedi.

“Sabır ve emek Gerektiriyor”

Çok fazla resim yeteneği gerektiren bir iş olmadığını ifade eden Tepe; “Yaptığımız çalışmalar sabır ve emek gerektiriyor. Hayal gücümüzü yaptığımız desenler ile buluşturuyoruz ve bu nedenle bazılarının tamamlanması uzun günler alıyor. Bize hocamız ders verirken bir yere bağlı kalmamayı hayal gücümüzü, o anki ruh halimizi yaptığımız çalışmalara yansıtmayı öğütledi. Biz de bunu baz alarak çalışmalarımıza enerji katmayı hedefledik. Şu zamana kadar yaptığım çalışmaları sergilemedim fakat ilerleyen zamanlarda sergileyerek satışa sunmayı düşünüyorum. Özel siparişler ile şahsa yönelik çalışmalar da yapmayı planlıyorum. Bu ürünler hediyelik eşya, süs, meyve sepeti ve daha birçok amaçlı kullanılıyor. Fakat boyaları kimyasal olduğu için dikkatli kullanılması ve makinalarda yıkanmaması gerekiyor. Yaptığım çalışmaları görenler çok beğeniyor ve güzel tepkiler alıyorum. İnşallah ileride bu yeteneğimi daha güzel işlerde kullanmayı ve sergi açıp yaptığım çalışmaları insanlarla buluşturmayı hedefliyorum” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde