21 Mayıs 2024

“HUZURLU AİLELER HUZURLU BİR TOPLUM OLUŞTURUR”

  • PDF

ht25.06.2014

Fatsa Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Aile İrşat Ve Rehberlik Bürosu Dini görevlisi Fatma Madran; yaptıkları çalışmalar ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

İlk olarak 15 Nisan 2012 yılında faaliyete geçtiklerini belirten Fatma Madran; “ Amaç özellikle aile içerisinde bir sorun yaşandığı zaman bu sorunu dini açıdan ele alarak çözüm yolları

 

tavsiye etmektir. Bir nevi manevi danışmanlıkta diyebiliriz. Burada eğitimli birçok danışmanlarımız bulunmaktadır. Bize başvuran ailelere başvurdukları konu hakkında eş, çocuk veya aile onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yardımcı olamayacağımız bir konu arz ediyorsa psikiyatristlere yönlendiriyoruz ya da hukuki bir konu arz ediyorsa avukatlara yönlendiriyoruz. Bunun yanı sıra Sivil Toplum Örgütleri ve Dernekler ile birlikte dayanışma halinde çalışmaya özen gösteriyoruz. Toplantılar yaparak karşılıklı bilgi aktarımlarında bulunuyoruz. Danışanlar ile danışmanlar arasındaki bilgiler tamamen gizli tutuluyor. Bu görüşmeler gün geçtikçe de artış gösteriyor” dedi.

“Vizyonumuz huzurlu aileler oluşturmak”

İlkelerimiz Kur-an ve sünnet ışığında ailelerimize bilgi vermektir diyen Fatma Madran; “ Ailelerin içerisindeki problemleri dini açıdan çözmeye çalışmak ilkemizdir. Doğru dini ve ahlaki bilgilere sahip aile olmanın sorumluluğunu taşıyan, bilinçli bireyler ile huzurlu bir toplum oluşturmak en önemli vizyonumuzdur. Çocuklarımızı doğru yetiştiremezsek, bilgilendiremezsek çocuklarımız farklı alanlara kayabiliyorlar. Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu olarak öncelikle sağlam bilgileri esas alıyoruz. Kulaktan dolma bilgiler ile bizim hizmet vermemiz söz konusu değildir. Kadın, çocuk, erkek bütün bireylere hizmet veriyoruz” dedi.

“Her Bireyi Büromuza Bekliyoruz”

Aile içi şiddet, töre cinayetleri, kız çocuklarının maruz kaldığı her türlü ayrımcılığın önüne geçmek ilkelerimizin arasında yer alıyor diyen Fatma Madran; “ şiddet olayları son dönemlerde artış göstermektedir. Özellikle eşlerinden şiddet gören kadınların, çocuklarına şiddet uyguladığı saptanmıştır. Biz bunların tespit edilmesi ve yardımcı olma hususunda elimizden geldiği kadar aktif çalışıyoruz. Huzurlu yuvaların oluşumu ve devamında yardımcı olmak bizim esas görevimiz. Her bireyi büromuza bekliyoruz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde